BIZNISMENU 35 GODINA ROBIJE: Od trostukog ubistva bežao devet godina

BIZNISMENU 35 GODINA ROBIJE: Od trostukog ubistva bežao devet godina


Biznismen Branko Sekulović osuđen je danas u Višem sudu prvostepenom presudom na 35 godina zatvora, zbog trostrukog ubistva koje je 2007. godine počinio u prostorijama svoje firme na Vidikovcu.

Sekulović, inače vlasnik firme “S kompani”, u kojoj su se dogodila ubistva devet godina je bio nedostupan pravosudnim organima Srbije.

Tužilaštvo je u završnoj reči tražilo najtežu kaznu za Selukovića, dok je on negirao da je počinio ubistva i rekao da mu je žao ubijenih, kao i da saoseća s njihovim porodicama.

Sekulović je optužen da je u kancelariji svoje firme “S kompani” na Vidikovcu, 28. septembra 2007. godine ubio Vladimira Samardžića Globusa (29), Dušana Pejovića (24) i Darka Živanovića (22), zvanog Žika Šumadinac.

On je nakon ubistva, devet godina bio u besktvu sve do 22. oktobora 2016. kada je s lažnim pasošem na ime Mario Trivan i svojom fotografijom uhapšen na graničnom prelazu Brod, između Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

U Srbiju je izručen 21. jula prošle godine i od tada je u pritvoru.

Sekulović se teretiO za krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Do trostrukog ubistva došlo je zbog neraščišćenih finansijskih poslova, jer su navodno Samardžić, Pejović i Živković od njega tražili isplatu para koje su mu dali uz kamatu.