EUFORIJA, NESANICA: Pojavila se droga ajs, 10 puta jača od kokaina

EUFORIJA, NESANICA: Pojavila se droga ajs, 10 puta jača od kokaina

foto: Shutterstock


Opasna droga “ajs” za koju stručnjači tvrde da je 10 puta jača i razornija od kokaina, pojavila se i na području BiH.

Pripadnici PU Bijeljina zaplenili su sedam grama te droge i za sada je to jedino područje u BiH gđe je ona pronađena, navodi portal Klix. U Bijeljini su uhapšene tri osobe, dok se za još šest traga.

Osim droge “ajs” pronađeni su marihuana, spid i ekstazi. Prema podacima MUP-a Kantona Sarajevo, policijski službenici u proteklom periodu nisu imali zaplenu ove droge pa se pretpostavlja da ona i nije stigla na to područje u većim količinama.

Ipak, u njihovoj kampanji “Izaberi život, a ne drogu”, navedeni su simptomi i posledice korištenja i ove droge. Osoba koja ga uzme može ostati budna i hiperaktivna čak do 24 sata, a poznati su slučajevi i do nekoliko dana.

foto: Shutterstock

foto: Shutterstock

Povezane vesti – KOKAIN NIJE VIŠE “IN”: Marihuana i metamfetamini sve popularniji

Prve posledice koje se javljaju su nagli su gubitak težine i nesanica. Nakon njih dolazi nemogućnost bilo kakvog uživanja i teška depresija. Vode do potpunog otuđenja i nemogućnosti komunikacije. Slede agresija i nasilje, pa teške paranoje. Smrt koja završava ovu priču najčešće je prouzrokovana moždanim udarom ili infarktom.

Osobe koje konzumiraju ovu vrstu droge mogu pokazivati simptome psihoze kao što su paranoja, vizuelne i slušne halucinacije i deluzije. Ova vrsta droge prvi put se pojavila na američkom tržištu 1990-ih godina.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar