CARINIK SA PRELAZA BEZDAN UHAPŠEN ZBOG KORUPCIJE: Osumnjičen da je uzeo 600 evra mita da pusti autobus iz Italije u Srbiju

CARINIK SA PRELAZA BEZDAN UHAPŠEN ZBOG KORUPCIJE: Osumnjičen da je uzeo 600 evra mita da pusti autobus iz Italije u Srbiju


Srpska policija uhapsila je carinika zbog sumnje da je uzeo 600 evra mita kako ne bi prekontrolisao autobus koji saobraća izmedju Srbije i Italije, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Policija ga je uhapsila u saradnji s Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Pored 56-godišnjeg carinika D.B. koji radi na graničnom prelazu Bezdan, uhapšen je i vozač autobusa D.L (31), osumnjičen da je od putnika autobusa sakupio 600 evra koje je dao carinskom službeniku čime je posredovao u podmićivanju.

Uhapšeni su osumnjičeni za primanje i davanje mita i odredjeno im je zadržavanje do 48 časova posle čega će uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Krivična prijava biće podneta i protiv 26 putnika autobusa zbog sumnje da su po prethodnom dogovoru sakupili 600 evra da bi podmitili carinskog službenika da ne obavi kontrolu.

Od putnika je privremeno oduzeta roba nad kojom nije izvršena carinska kontrola.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar