ČEKA SE ODLUKA SUDA: Kapetan Dragan podneo novu moblu za uslovni otpust

ČEKA SE ODLUKA SUDA: Kapetan Dragan podneo novu moblu za uslovni otpust


Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, podneo je novu molbu za uslovni otpust iz hrvatskog zatvora u Lepoglavi gde izdržava kaznu od 13 i po godina zatvora zbog navodnih ratnih zločina nad civilima i ratnim zarobljenicima u Hrvatskoj.

Molbu je preko svojih advokata iz Hrvatske podneo Županijskom sudu u Varaždinu, rekao je za Tanjug Vasiljkovićev advokat iz Beograda Dragan Palibrk. Vasiljkoviću kazna inače ističe 20. marta 2020. godine, a već mu je jedna molba za uslovnu slobodu odbijena u novembru prošle godine.

Prema proceduri, sud pre odlučivanja o molbi, treba zahteva mišljenje zatvora u Lepoglavi u kojem Vasiljković služi kaznu, a kako je Tanjug već izveštavao, njemu su u tom zatvoru u više navrata uskraćivane posete advokata, sveštenika, a bio je i u samici zbog navodnog kršenja disciplinskih pravila u zatvoru.

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    Klimt-Bec

    Hrvate je Ducic opisao tako da bi svaka rec bila suvisna, cak i Nemci rekose Boze sacuvaj nas Kuge, Rata i Hrvata! A ti si u Srbskim srcima u tvojim venama tece Srbska krv, ne mogu ti gnjide i gamad nista kao i vlast Srbije prodane podanicke sluge…

+ Ostavite komentar