Četiri žalbe Marjanovićevih advokata na optužnicu

Četiri žalbe Marjanovićevih advokata na optužnicu

Foto/Marko Đokovic


Četiri advokata Zorana Marjanovića uložili su žalbe na rešenje kojim je početkom avgusta potvrđena dopunjena optužnica protiv Marjanovića koja ga tereti za svirepo ubistvo supruge Jelene nasipu u Borči 2. aprila 2016. godine.

Portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić rekla je za Tanjug da je sud dobio četiri žalbe Marjanovićevih branilaca i da će se o njima odlučivati u narednom periodu.

Viši sud u Beogradu potvrdio je početom avgusta doneo rešenje kojim je potvrđena optužnica protiv Marjanovića, nakon dopunjene istrage koju je prethodno u martu tužilaštvu naložio taj sud. Marjanović se od 12. jula brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci.

Apelacioni sud treba da donese konačnu odluku o optužnici protiv Marjanovića.

Viši sud je inače u martu vratio tužilaštvu prvu optužnicu i naložio mu dopunu istrage, tokom koje je ispitana Zoranova i Jelenina šestogodišnja ćerka Jana, a prikupljueni su i drugi dokazi po nalogu suda.

Dopunjena optužnica, koja je potvrđena rešenjem Višeg suda podneta je 26. juna, a njom se Marjanović tereti za isto krivično delo kao i prvom optužnicom – teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora. Prema optužnici, Marjanović se sa sada pokojnom suprugom i maloletnom ćerkom Janom 2. aprila 2016. godine oko 17 sati dovezao na nasip u Borči. Jelena je otišla da trči, a on je ostao sa ćerkom.

Međutim, iskoristivši Jelenino poverenje Zoran ju je namamio da se spuste u podnožje nasipa na kanalu, dok je dete ostalo na nasipu, navodi se u optužnici. Kada su se spustili do kanala Zoran je Jelenu najpre ubo oštrim predmetom u glavu i u desni lakat, nakon čega je Jelena počela da beži travnatom površinom. Tada je, prema optužnici, izgubila patiku i mobilni telefon kao i gumicu kojom joj je bila vezana kosa. Međutim, Marjanović ju je sustigao, strgao joj je gornji deo trenerke, a potom opet zadao više udaraca u glavu, nanevši joj višetruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal. Pre smrti Jelena je udahnula vodu iz kanala.

1 comment

Dodajte komentar
 1. 1
  Svetlana

  Četiri advokata?!
  Ko mu ih plaća?!
  Šta će mu četiri advokata ako nije kriv?!
  Ili ga neki od njih brane na dobrovoljnoj osnovi da bi i oni stekli “popularnost” na ovom slučaju?!
  Ko zna,možda i ovi advokati zarad popularnosti i reklame snime pjesmu kao i onaj Šipka?! Samo ini bi mogli da “opjevaju” Zorana uz gusle,,kao pravog mučenika.
  Ostaće bezbroj pitanja bez odgovora.
  Na žalost,biće ovaj oslobodjen.Sve zato jer je neko nesposoban a NEKO se predano trudio da se ubica i saučesnici nikada ne otkriju.
  Jadna i mučena Jelena.

+ Ostavite komentar