Direktor policije: Propust vozača autobusa najverovatniji uzrok udesa kod Niša

Direktor policije: Propust vozača autobusa najverovatniji uzrok udesa kod Niša

(BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS)


Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da je po prvim informacijama, do sudara autobusa i voza kod Niša, u kome je stradalo pet a povredjeno 27 osoba, najverovatnije došlo zbog propusta vozača autobusa.

Rebić je posle obilaska mesta saobraćajne nesreće i razgovora sa lekarima Кliničkog centra u Nišu u kome su povredjeni hospitalizovani, kazao da će nadležno tužilaštvo i policija utvrditi sve okolnosti pod kojima je došlo do udesa kao i da će odgovorni biti procesuirani.

“U ovom trenutku imam informacije da je do saobraćajne nezgode, najverovatnije došlo usled propusta vozača autobusa. Istraga će utvrditi da li je tako. Ispitaće se da li je vozač ispunjavao psiho-fizičke uslove za upravljanje vozilom, a proverićemo i sve druge okolnosti koje su vezane za uslove puta”, rekao je Rebić a preneo MUP.

On je kazao da su pripadnici saobraćajne policije i vatrogasci-spasioci brzo došli na mesto nesreće i zajedno sa službom Hitne pomoći, u veoma kratkom vremenu povredjene prebacili u Кlinički centar Niš.

Rebić je izrazio saučešće porodicama poginulih i apelovao na sve vozače da se striktno pridržavaju saobraćajnih propisa i prilagode brzinu uslovima i stanju puta.

Sudar se dogodio oko 7.30 na pružnom prelazu u Donjem Medjurovu.

Voz je jednim delom iskliznuo sa šina pa je i železnički saobraćaj na toj deonici obustavljen.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar