DONETA ODLUKA: Mađarska će izručiti Beogradu Ljubišu Manitaševića

DONETA ODLUKA: Mađarska će izručiti Beogradu Ljubišu Manitaševića

Shutterstock


Mađarska će Tužilaštvu za ratne zločine u Beogradu izručiti Ljubisu Manitaševića, protiv kojeg se vodi istraga zbog sumnje da je izvršio ratne zločine na KiM.

Ministarstvo pravde saopštilo je danas da je dobilo pozitivnu odluku Mađarske na zahtev Srbije da Ljubiša Manitašević bude izručen Tužilaštvu za ratne zločine u Beogradu.

Pred Tužilaštvom za ratne zločine u Beogradu vodi se istraga protiv Ljubiše Manitaševića zbog sumnje da je izvršio krivično delo protivpravno ubijanje i ranjavanje neprijatelja na teritoriji Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija tokom devedesetih.

Sud, zakon

Iako je i takozvana samoproglašena Republika Kosovo takođe podnela zahtev za izručenje, nadležni sud u Mađarskoj utvrdio je da su ispunjene pravne pretpostavke da se Ljubiša Manitašević izruči i Beogradu i Prištini.

Konačno, mađarski ministar pravde, vodeći se isključivo međunarodnim pravom i pravdom, doneo je odluku da Ljubiša Manitašević bude izručen Beogradu.

Srbija pozdravlja takvu odluku mađarskih vlasti i ukazuje da su srpski pravosudni organi nedvosmisleno do sada pokazali da su spremni da jednako procesuiraju sva lica bez obzira na njihovu nacionalnost ili etničku pripadnost, navodi Ministarstvo pravde u saopštenju.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar