DROGA SA GPS-OM: Detalji zaplene kokaina na crnogorskom brodu

DROGA SA GPS-OM: Detalji zaplene kokaina na crnogorskom brodu

Ilustracija


Mediji u Crnoj Gori prenose detalje zaplene 500 kilograma kokaina na brodu “Budva” kod Hamburga. Brod su zauzeli pripadnici Specijalne policije kada je uplovio u holandske vode, a potom su ga ispratili do Hamburga. Droga je bila upakovana u vodootporne pakete na koje su postavljeni dži-pi-es uređaji.

Vijesti prenose pisanje portala mopo.de u kojem se navodi da su istražitelji dugo držali brod pod nadzorom jer su postojale informacije da je na njemu sakrivena velika količina kokaina.

Zanimljivo je da su oko broda plovili čamci carine da bi sprečili da droga pude prebačena preko palube.

Kada je brod ušao u luku Hamburg, jedinice Centralne Carine su počele pretres. Učestvovali su i ronioci policije.

“U jednom šahtu je istraga našla više vodootporno upakovanih vreća sa kokainom, uz sve odgovarajuću opremu poput dži-pi-es uređaja i plutača: izgleda da je droga trebalo biti bačena sa broda, a neko da je uz pomoć dži-pi-es-a locira i izvadi iz Elbe”, dodaje se članku na portalu mopo.de.

Jedan mornar je uhapšen, a ostala 22 člana posade su ispitana ali nisu zadržana. Brodu je dozvoljeno da isplovi iz Hamburga i nastavi putovanje ka Nigeriji.

Iz vrha crnogorske Uprave policije, Vijestima je rečeno da su, sa partnerskim službama više država, brod nadzirali oko dva meseca. Droga je zaplenjena u međunarodnoj policijskoj akciji.

Posle hapšenja oglasio se i premijer Crne Gore Duško Marković koji je rekao da država nema ništa sa zaplenjenim kokainom, već da je to krivica engleske kompanije kojoj je Crna Gora izdala brod.

Prema dostupnim podacima, “Budva” je 19. aprila isplovila iz Kazablanke u Maroku, za Hamburg…

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar