DVA DNK I TRI ZABORAVNA SVEDOKA: Presuda bez motiva i nalogodavca

DVA DNK I TRI ZABORAVNA SVEDOKA: Presuda bez motiva i nalogodavca


Suđenje za atentat na biznismena Milana Beka je završeno. Tačka. Osuđen je jedan izvršilac. Pucač. Nekadašnji pripadnik zemunskog klana Aleksandar Zdravković. Osuđen je na deset godina zatvora. Maja Adrovac je oslobođena optužbi. Drugi pucač, čije je prisustvo, ali i angažovanje potvrđeno analizom stručnjaka, nije pronađen, a nije ni identifikovan. Nije utvrđen motiv, nije utvrđen nalogodavac.

Milan Beko i njegova porodica i dalje imaju privatno obezbeđenje. Za advokate odbrane posle presude postoji samo jedna nedoumica.
“Maji Adrovac i Aleksandru Zdravkoviću suđeno je u objedinjenom postupku. Sada slučaj ide na Apelacioni sud. Pošto je u slučaju Maje Adrovac Apelacioni sud posle prvostepene oslobađajuće presude već jednom doneo odluku da se suđenje ponovi, ista odluka ne može da se donose drugi put. Za Zdravkovića Apelacioni sud eventualno može doneti odluku o ponavljanju suđenja, ali ta odluka ne bi važila za Adrovčevu. Kada je ona u pitanju, Apelacioni sud sada može da potvrdi ili preinači donetu presudu ili da otvori glavni pretres, ali ne može postupak protiv nje da vrati na ponovno odlučivanje”, kaže za “Ekspres” advokat Momčilo Minić, branilac oslobođene Maje Adrovac.

Pravna nedoumica o daljem postupanju u objedinjenom postupku protiv Adrovčeve i Zdravkovića gde jednom može, a drugom ne može da se ponovi suđenje biće ubrzo rešena, verovatno brže nego što će u ovom slučaju biti razotkriveno ono što žrtvu, odnosno Beka interesuje mnogo više, a to je ko je i zašto naredio njegovo ubistvo.

Više pročitajte u novom broju Ekspresa koji je već od danas na kioscma.

Ekspres189

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar