Dvojica mladića koja su nosila vešala na protestu na saslušanju u policiji

Dvojica mladića koja su nosila vešala na protestu na saslušanju u policiji


Muškarci koji su identifikovani da su nosili vešala na subotnjem protestu “Jedan od pet miliona” u Beogradu privedeni su na saslušanje u beogradsku policijsku stanicu “29. novembar”, javila je televizija N1.

Kako je preneo TV N1, jedna od privedenih osoba je maloletna.

Televizija N1 podseća da je državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković rekla da se radi o pristalicama pokreta Dveri i Saveza za Srbiju.

Savez za Srbiju ogradio se ranije danas od učesnika subotnje šetnje koji je nosio maketu vešala i ocenio da su takvi performansi pogrešni i da ne odražavaju ideje zbog kojih se odvijaju protesti u više od 50 gradova i opština Srbije.

Pokret Dveri je saopštio da je “slučaj sa nošenjem vešala na protestu još jedan spin iz režimske kuhinje” i da je “vladajući režim u panici zbog toga što su prošle nedelje protesti protiv Vučićeve vlasti održani u 50 gradova u Srbiji i što je u Beogradu na ulice izašlo preko 50.000 ljudi”.

Po navodima pokreta Dveri, mediji pod kontrolom vlasti maksimalno koriste besmislice kako bi oblatili proteste i “jedna od njih su nekakva vešala koja niko nije video ni kada su doneta ni kada su odneta sa protesta”.

“Na društvenim mrežama se vrlo brzo posle protesta pojavila slika mladića koji je nosio vešala i to slika u majici sa logom SNS. Shvativši da je njihova provokacija otkrivena, Nebojša Stefanović je brže bolje objavio da policija traga za dve osobe, a jutros režimski mediji objavljuju da su pronadjeni i da se radi o pristalicama Dveri. Pri tom nisu objavljena njihova imena”, naveo je pokret Dveri.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar