EKSPLOZIJA U NOVOM SADU: Povređeno pet osoba

EKSPLOZIJA U NOVOM SADU: Povređeno pet osoba


Pet osoba povređeno je prilikom eksplozije stana na trećem spratu zgrade u ulici Petra Drapšina broj 49 u Novom Sadu koja se dogodila sinoć oko ponoći.

Portparolka Hitne pomoći dr Mirjana Bursać izjavila je za ‘’Blic’’ da su njene kolege intervenisale na licu mesta čak tri puta, tokom i nakon požara.

– U požaru je jedan četrdesetogodišnji muškarac zadobio opekotine većeg dela tela i prevezen je u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine na reanimaciju. Tokom incidenta jedna žena stara 34 godine zadobila je opekotine u predelu ruke i ona je prevezena u Urgentni centar radi dalje dijagnostike, a trinaestogodišnja devojčica zbog prekomerne ekspozicije dimu prebačena je u Dečiju bolnicu – rekla nam je dr Bursać.

Dodala je i da su njene kolege ponovo intervenisale oko jedan sat nakon ponoći kada su dobili dojavu da je jednom vatrogascu pozlilo tokom gašenja požara.

– Vatrogasac je prevezen u Odeljenje kardiologije Instituta za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici gde se oporavlja, a negde oko dva sata ujutru sa iste adrese gde je bio požar primili smo još jedan poziv i saznali da je jednoj ženskoj osobi (27) takođe pozlilo. Naša ekipa je brzo intervenisala i utvrdili smo da joj je pozlilo zbog preživljenog stresa te je ona zbrinuta na licu mesta i nije bilo potrebe za hospitalizacijom – rekla nam je dr Bursać.

Kako saznajemo u Kliničkom centru Vojvodine, četrdesetogodišnji Š. G. zadobio je teške telesne povrede i lekari mu se bore za život.

– Š.G. je u izuzetno teškom stanju jer je zadobio opekotine većeg dela tela. On se nalazi u šok sobi u Urgentnom centru i život mu je ugrožen, a lekari rade sve što je u njihovoj moći da ga spasu – rekao je za ‘’Blic’’ portparol Kliničkog centra Vojvodine Siniša Knežević.

Prema njegovim rečima, J. A. (34) koja je zadobila opekotine ruke oseća se dobro i najverovatnije će danas biti puštena na kućno lečenje.

Portparolka Dečije bolnice dr Andrea Đuretić izjavila je za ‘’Blic’’ da se trinaestogodišnja devojčica koja je zbrinuta u toj zdravstvenoj instituciji oseća dobro, ali da je za svaki slučaj zadržana na posmatranju te da je u pitanju psihička trauma a ne fizička.

Policija još nije izdala zvanično saopštenje povodom ovog slučaja tako da se još ne zna pravi uzrok eksplozije, a materijalna šteta je ogromna.

Komšije kažu da ih je uznemirila stravična eksplozija zbog koje su se stvari iz stana razletele po celom dvorištu zgrade i oni sumnjaju da je požar izazvala neispravna plinska boca.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar