(FOTO) ZAPLENA 12,5 KILOGRAMA KOKAINA I EKSTAZIJA NA HORGOŠU: Droga otkrivena u pasatu, vozač krenuo u Crnu Goru


Uprava carina Srbije saopštila je danas da je na graničnom prelazu Horgoš sa Mađarskom sprečen pokušaj krijumčarenja više od 12,5 kilograma droge.

Prekršaj je otkriven na ulazu u Srbiju, kada je urađena detaljna kontrola automobila “VW Passat” nemačkih registarskih oznaka, kojim je iz Nemačke ka Crnoj Gori putovao nemački državljanin, poreklom iz Crne Gore.

“Na prethodno pitanje carinika, rekao je da nema ništa da prijavi i da kod sebe ima svega 150 evra”, navodi se u saopštenju.

Prilikom detaljne kontrole najpre je u prtljažnom delu, ispod poklopca za rezervni točak pronađeno ukupno 4.630 grama, kako se ispostavilo kokaina, zapakovanog u četiri paketa, umotana u najlon.

Carinici su u zadnjem delu vozila, u fabričkoj šupljini izmedju branika i zadnjeg točka pronašli još šest paketa umotanih u crni najlon.

U dva paketa su otkrivene crvene i plave tabletice, za koje se sumnja da su opojna droga “ekstazi”, ukupne mase 3.695 grama. U preostala četiri paketa pronadjeno je 4.216 grama bele materije u obliku paste, za koju se sumnja da je reč o narkotiku “spid”, dodaje se u saopštenju.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar