GODINU I PO OD NESTANKA BARBARE VITEZ Očajni roditelji: Naša ćerka je oteta i nalazi se u Mađarskoj

GODINU I PO OD NESTANKA BARBARE VITEZ Očajni roditelji: Naša ćerka je oteta i nalazi se u Mađarskoj

foto: Printscreen Youtube


Živeti u nadi, kažu da je to jedino što čoveka održava postojanim dok se njiše nad provalijom bezumlja, a kada je u pitanju gubitak deteta, nada jeste jedina iskra koja omogućava srcu da kuca.

Želja da je dete izbeglo ledene čeljusti smrti, jeste poslednja slamka za koju se roditelji mogu uhvatiti dok ih razara sukob između očaja, straha, divlje nade i vere.

Roditelji Babare Vitez (16), tinejdžerke kojoj se svaki trag gubi 25. novembra 2016. godine, ni posle godinu i po dana ne odustaju od njenog pronalaska, a za njom je od nedavno raspisana i Interpolova žuta poternica, koja se raspisuje za nestalim osobama.

Interpol je raspisao poternicu za nestalom devojcicom, što bi moglo znaciti da je smatraju još uvek živom, buduci da njeno telo nakon brojnih pretraga Tise nije pronadeno.

Barbara je te večeri otišla na rodendansku žurku, s koje se nikad nije vratila. Nekoliko sati kasnije u domu porodice Vitez pojavila se policija i obavestila ih da je Barbara pala s drumsko-železnickog mosta u reku, a da su im to prijavila dvojica dečaka koji su bili s njom.

Roditelji od tada tragaju za njom, tvrdeći da je njihova ćerka oteta i da se sada nalazi u Mađarskoj.

Uz pomoć ljudi koji pomažu u potrazi, Barbara je, po njihovim dokazima, jednom prilikom koristila internet i dopisivala se preko lajv četa sa njima. Postoje i fotografije tog četa na kojima se, kako roditelji navode,  ona nalazi. Devojka se prema njihovim rečima nalazi u Budimpešti, a roditelji tvrde da su ćerku prepoznali po očima i ožiljku.

-Prepoznali smo je po očima i ožiljku. Takođe, shvatili smo da je ona po njenom reagovanju na svoje ime, ime njene mace, na ime njenog brata – objašnjavaju roditelji i dodaju da se nakon te njene reakcije lajv čet prekinuo i potom nije bilo više moguce s njom stupiti u kontakt preko društvenih mreža.

Oglas o nestanku i detaljnim Barbarinim opisom u vreme nestanka  objavljen je na dvadesetak jezika.

Najviše ih pogodilo i šokiralo anonimno pismo, koje su našli u poštanskom sandučetu nekoliko nedelja posle njenog nestanka. U njemu je na mađarskom jeziku pisalo da su Barbaru ,navodno, trojica momaka silovali, a najsnažniji od njih je ugušio i bacio u Tisu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar