Golman ne tereti Uroša Jankovića za prevaru sa placevima

Golman ne tereti Uroša Jankovića za prevaru sa placevima

Beograd - 7 June, 2019: Policijski auto na ulicama Beograda


Fudbalski golman Vladimir Stojković izjavio je danas na suđenju da ga nekadašnji potpredsednik opštine Čukarica Uroš Janković nije prevario u vezi sa kupovinom placeva na toj opštini.
Svedočeći pred Specijalnim sudom u Beogradu u statusu oštećenog, Stojković je pojasnio da za prevaru sa placevima odgovornim smatra Vladimira Ðurkovića, koji je zimus priznao krivicu za prevaru golmaan i zaključio sporazum sa tužilaštvom za organizovani kriminal na osnovu kojeg je osuđen na 19 meseci zatvora.

Vladimir Stojkovic, golman, Partizan, promocija i konferencija za medije, sport fudbal Beograd, Srbija,
U ovom slučaju krivicu je priznao i fubalski menadžer Miroslav Stefanović, pa je na optuženičkoj klupi ostao još samo Uroš Janković, koji negira da je učestvovao u prevari.
Stojković je rekao sudu da se ne pridružuje krivičnom gonjenju Jankovića, niti ističe odštetni zahtev prema njemu.
Na direktno pitanje Jankovićevog branioca, advokata Momčila Minića, da li ga je njegov branjenik prevario na bilo koji način, Stojković je rekao da nije.
Suđenje Jankoviću će biti nastavljeno 30. septembra.
Ðurković je prema sporazumu osuđen na 19 meseci zatvora i novčanu kaznu od milion dinara zbog krivičnih dela “udruživanje radi vršenja krivičnih dela” i “prevara u produženom trajanju”.
Novčanu kaznu je dužan da plati u roku od 90 dana po pravosnažnosti presude, a prevareni golman je odlukom suda upućen da na parnicu radi ostvarivanja imovinsko pravnog zahteva.
Stojković je tražio odštetu od 23 miliona dinara.
Stefanović je osuđen na godinu dana kućnog zatvora za krivično delo prevara.
Janković, Ðurković i Stefanović bili su uhašeni 7. novembra 2016. godine u jednom beogradskom restoranu, prilikom susreta sa Stojkovićem koji im je, prema tvrdnjama organa gonjenja, doneo 27.000 evra u jednoj koverti.
Kako je tada saopšteno, oni se sumnjiče da su Stojkoviću ponudili na prodaju više parcela na Čukarici, koje su u vlasništvu fizičkih lica, a koje će navodno u nekom budućem periodu biti atraktivne za ulaganje i izgradnju.
“Osumnjičeni su oštećenom, kako se sumnja, prezentovali dokumentaciju koja je sadržala neistinite podatke o vlasnicima parcela, a kasnije su te neistinite podatke unosili u kupoprodajne ugovore, koje su overavali falsifikovanim notarskim pečatima. Na taj način oštećeni je doveden u zabludu da kupuje zemljište od stvarnih vlasnika”, navela je policija nakon njihovog hapšenja.
Policija je od osumnjičenih, kako je tada saopšteno, oduzela 27.500 evra za koje se sumnja da su proisteklih iz krivičnog dela, falsifikovani notarski pečat, falsifikovanu dokumentaciju, i računarsku opremu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar