HAPŠENJA I ZAPLENA DROGE NA “LAVFESTU”: Narkotici pronađeni kod 152 osobe, zaplenjeno blizu 1.000 tableta ekstazija

HAPŠENJA I ZAPLENA DROGE NA “LAVFESTU”: Narkotici pronađeni kod 152 osobe, zaplenjeno blizu 1.000 tableta ekstazija

Foto: YouTube screenshot


Tokom manifestacije “Lavfest”, koja je održana od 2. do 6. avgusta u Vrnjačkoj Banji, policija je uhapsila dve osobe i zaplenila 981 tabletu ekstazija, oko 566 grama marihuane, 110 grama spida i manju količinu drugih vrsta droga.

Narkotici su pronađeni kod 152 osobe, među kojima je devet stranih državljana i 11 maloletnika, saopštila je Policijska uprava Kraljevo.

Dve osobe su uhapšene i njima je po nalogu nadležnog tužilaštva određeno zadržavanje do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Zbog istog krivičnog dela, protiv dve osobe biće podnete krivične prijave u redovnom postupku. Protiv 148 osoba biće podnete krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Tokom “Lavfesta” nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, nisu evidentirana teža krivična dela i saobraćajne nezgode.

Policija je 36 vozača isključila iz saobraćaja i zadržala do 12 sati, zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci ili alkohola, dodaje se u saopštenju.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar