HAPŠENJE Priveden predsednik opštine Požega

HAPŠENJE Priveden predsednik opštine Požega


Predsednik opštine Požega Milan Božić kao i vrh opštinskog rukovodstva uhapšeni su jutros, javili su beogradski mediji. Prema pisanju Blica, uhapšeni su i predsednica Skupštine opštine Zorica Mitrović, njen suprug Milenko Mitrović i načelnik Opštinske uprave Velimir Maksić.

“Kraljevačka policija u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom je uhapsila M.B. (62) funkcionera opštine Požega, Z.M. (49) funkcionera Skupštine opštine Požega i V.M. (49) odgovorno lice Opštinske uprave opštine Požega osumnjičene da su zloupotrebili službeni položaj”, saopšteno je danas iz MUP-a.

Uhapšen je i V.G. (49) odgovorno lice Agencije za procenu nekretnina Gorski Ivanjica, osumnjičen za zloupotrebu u vezi sa javnom nabavkom i produženo krivično delo falsifikovanje isprave.

Kako se sumnja, M.B, Z.M, i V.M. su u periodu od 2017. do 2018. godine u četiri postupka nabavki naručioca Opštinske uprave Požega, odobrili plaćanje po računima koje je izdao izvodjač posla, iako navedene usluge i radovi nisu bili izvršeni u trenutku plaćanja, a postupci predmetnih nabavki nisu sprovedeni u skladu sa zakonom.

Na taj način su preduzetničkoj radnji “Gorski” pribavili korist od 1.360.000 dinara, a Opštinskoj upravi opštine Požega pričinili štetu u tom iznosu.

Osumnjičena Z.M. je prilikom izvodjenja molerskih radova za opštinu Požega, od izvodjača radova u više navrata nakon izvršenog plaćanja zatražila i preuzela novac u ukupnom iznosu od 200.000 dinara, čime je sebi pribavila imovinsku korist u tom iznosu, piše u saopštenju.

Osumnjičeni V.G., je u postupku javne nabavke male vrednosti naručioca Opštinske uprave opštine Požega, suprotno zakonu, dogovarao sa drugim ponudjačem i preduzeo protivpravne radnje u nameri da posao bude dodeljen preduzetničkoj radnji njegove supruge. Kako se sumnja, on je izradio lažne isprave o prijemu projektno – tehničke dokumentacije u nameri da ih upotrebi kao prave.

Osumnjičenima je odredjeno zadržavanje do 48 sati, posle čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.
U toj akciji, prilikom pretresa stana osumnjičene Z.M. pronadjeni su pištolj i lovačka puška koji, kako se sumnja pripadaju njenom suprugu M.M. za koje nema dozvolu.

Njemu je, zbog nedozvoljene proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija odredjeno zadržavanje do 48 časova, posle čega će biti priveden nadležnom tužilaštvu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar