HAPŠENJE U NIŠU: Zaplenjeno 10 kilograma droge i oružje, uhapšena dvojica dilera

HAPŠENJE U NIŠU: Zaplenjeno 10 kilograma droge i oružje, uhapšena dvojica dilera

Foto: MUP Srbije


Niška policija zaplenila više od deset kilograma opojnih droga i dva pištolja i uhapsili V.P. (23) i S.T. (26), obojicu iz okoline Niša.

Sumnja se da su uhapšeni izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Foto: MUP Srbije

Foto: MUP Srbije

Prilikom pretresa porodične kuće V.P. pronađeno je 169 paketa sa 9,5 kilograma marihaune, dva paketa heroina težine 10,37 grama, automatski pištolj marke „škorpion“ sa pet metaka i pištolj sa prigušivačem, dok je iza kuće pronađena zasađena stabljika kanabisa težine oko 800 grama.

Foto: MUP Srbije

Foto: MUP Srbije

Takođe, u kući S.T. policija je pronašla 5,71 gram heroina, tabletu MDMA, dva metka za pištolj i svesku sa evidencijom duga konzumenata opojnih droga.

U pakovanju opojnih droga osumnjičenima je pomagao dvadesettrogodišnji muškarac iz okoline Niša, protiv kojeg će po nalogu nadležnog tužilaštva biti podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog saizvršilaštva u izvršenju ovih krivičnih dela.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni tužiocu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, saopšteno je iz niškog MUP.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar