Hrkalovićeva: Sve sam radila po naređenju

Hrkalovićeva: Sve sam radila po naređenju

Dijana Hrkalović


Dijana Hrkalović, nekadašnja državna sekretarka MUP Srbije, koju i dalje samo mediji dovode u vezu sa aferom prisluškivanja predsednika države Aleksandra Vučića, ali i kao zaštitnicu Veljka Belivuka i Darka Eleza, prema ekskluzivnim saznanjima “Ekspresa”, prilikom svog poslednjeg pojavljivanja u policiji izjavila je da “ništa nije radila sama”.

-Ništa nisam radila sama. Sve sam radila po naređenju. Onaj ko to shvata, zna i o čemu pričam – izjavila je Hrkalovićeva u danu kada se pojavila na unapred dogovorenom poligrafskom testiranju, a koji je zatim u poslednjem momentu odbila.

Prethodno, Hrkalovićeva je saslušana u SUK, ali je na svako pitanje odgovorila sa: ”Ne sećam se”.

Povezane vestiKo to tamo sluša

Uloga Hrkalovićeve u brojnim aferama, vezama sa kriminalnim grupama, njihovim zločinima, kao i aferi prisluškivanja i dalje je u fazi istrage.

Izvor “Ekspresa” kaže da je ona još u vreme rada u BIA bila pod maksimalnom zaštitom bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića.

-Stefanović je najpre tražio da se ona prebaci u čuvenu Petu upravu BIA. Zatim je radio na tome da upravo Hrkalovićeva bude postavljena na mesto direktora BIA umesto Bate Gašića. Sve vreme dok je Hrkalovićeva bila u MUP Srbije, ministar Stefanović je bio u ratu sa BIA upravo zbog nje. Optuživao je BIA da prate i prisluškuju Hrkalovićevu, zvao je da pita ko je od pripadnika BIA provlačio njeno ime kroz JIS i ona je, po njegovom naređenju, bila u svim radnim grupama u kojima su MUP i BIA sarađivali. To je išlo dotle da se Hrkalovićeva nije pojavljivala samo na sastancima radnih grupa koje su se bavile kriminalnim grupama, nego se čak pojavila i u radnoj grupi u kojoj su policija i BIA istraživali sumnjivi izvoz jabuka u Rusiju – kaže izvor “Ekspresa”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar