HRVATSKIM HULIGANIMA PRODUŽEN PRITVOR U BEOGRADU: Istraga se nastavlja, saslušan jedan svedok

HRVATSKIM HULIGANIMA PRODUŽEN PRITVOR U BEOGRADU: Istraga se nastavlja, saslušan jedan svedok

Foto: YouTube screenshot


Viši sud u Beogradu produžio je za 30 dana pritvor šestorici državljana Hrvatske koji su učestovali u neredima tokom meča Crvena zvezda – Patizan u Beogradu. Po ovom rešenju sudije za prethodni postupak pritvor može da im traje do 11. februara, a produžen je zbog opasnosti od bekstva i uznemirenja javnosti.

Šestorica Splićana, Ivan Mišković, Stjepan Miovilović, Hrvoje Baković, Jakov Podrug, Ante Firić i Damir Tovarović, koji se terete za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi, branili su se ćutanjem na saslušanju pred Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

– U nastavku istrage čekamo da se zakaže termin za pregled svih video snimaka sa stadiona – rekao je Đorde Kalanj, advokat koji zastupa Damira Tovarovića.

Advokat je potvrdio da je za sada saslušan samo jedan svedok, jedan od zapovednika Žandarmerije koja je bila zadužena za održavanje reda na stadionu Partizana.

– On nije identifikovao ni jednog od uhapšenih iz Hrvatske kao pokretače nereda, već je govorio uopšteno o početku tuče, kako je video sa svog položaja, odakle je koordinirao policijsku intervenciju – rekao je Kalanj.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar