ISLAMSKA DRŽAVA IZVELA SERIJU NAPADA U INDONEZIJI: Šestočlana porodica se raznela ispred tri crkve

ISLAMSKA DRŽAVA IZVELA SERIJU NAPADA U INDONEZIJI: Šestočlana porodica se raznela ispred tri crkve

Police officers carry a body bag containing one of the victims of Sunday's explosions upon arrival at a hospital in Surabaya, East Java, Indonesia, Monday, May 14, 2018. The flurry of attacks in the country's second largest city have raised concerns that previously beaten down militant networks in the world's most populous Muslim-majority nation have been reinvigorated by the return of some of the estimated 1,100 Indonesians who went to fight with the Islamic State group in Syria. (AP Photo/Trisnadi)


Indonežanski grad Surabaja bio je meta serije terorističkih napada u poslednja 24 časa, uključujući i samoubilačke eksplozije u tri crkve.

Osmoro ljudi je poginulo u jučerašnjim samoubilačkim napadima na hrišćanske crkve, koje je sprovela porodica sa četvoro dece. Majka se raznela u prisustvu obe ćerke, dok su dva maloletna sina napala drugu crkvu, a otac treću. Direktor indonežanske policije Tito Karnavian rekao je da je ta porodica pripadala terorističkoj grupi “Jamaah Ansharut Daulah”, koja je glavni oslonac Islamske države u toj zemlji.

Jutros je napadnuta i policijska stanica u tom gradu, kada su se četvoro terorista na dva motorcikla razneli pri ulasku na kapiju. Osim napadača nije bilo poginulih, ali je ranjeno desetoro ljudi, saopštila je indonežanska policija.

Indonezija je najmnogoljudnija muslimanska zemlja na svetu, a proteklih nekoliko meseci bori se sa islamskim ekstremizmom, koji je naglo porastao povlačenjem boraca Islamske države iz Sirije.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar