ISTRAGA PROTIV MARJANOVIĆA: Saslušana pravna zastupnica male Jane

ISTRAGA PROTIV MARJANOVIĆA: Saslušana pravna zastupnica male Jane

Foto/Marko Đokovic


U okviru dopune istrage protiv Zorana Marjanovića, koji je i dalje osumnjičen za ubistvo supruge Jelene, iako se od prošlog leta brani sa slobode, danas je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu ispitana pravna zastupnica njihove zajedniče maloletne ćerke Jane Marjanović.

U pitanju je licencirani advokat za maloletnike koji je devojčici postavljen kao pravni zastupnik u skladu sa zakonom da zastupa njene interese u postupku.

Portparol tužilaštva Irena Bjeloš rekla je za Tanjug da tužilaštvo neće saopštavati detalje iskaza pravnog zastupnika devojčice, radi zaštite njenih interesa, pa tako ni kako se advokat izjasnio po pitanju da li se pridružuje krivičnom gonjenju Janinog oca Zorana Marjanovića.

Pravnog zastupnika angažovalo je po službenoj dužnosti tužilaštvo, a po nalogu Apelacionog suda u Beogradu koji je naložio da dete mora da ima advokata za pravnog zastupnika u postupku, a što je bio i jedan od razloga za nepotvrđivanje optužnice protiv Zorana Marjanovića, odnosno njeno vraćanje tužilaštvu na dopunu istrage.

Kako su završeni svi drugi nalozi Apelacionog suda u dopuni istrage, očekuje se uskoro podizanje nove optužnice protiv Marjanovića.

Marjanović je za sada jedini osumnjičeni u ovom slučaju, a tužialštvo je i dalje stava da je on 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu. U neposrednoj blizini mesta zločina, prema optužnici, bila je i devojčica, koja je tog popodneva sa roditeljima došla na nasip Crvenka u Borči. Inače, Zoranu Marjanoviću je prošle sedmice sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto nakon ubistva supruge.

Protiv Marjanovića je u toku dopuna istrage, po nalogu Višeg suda u Beogradu iz oktobra prošle godine, kada je po drugi put vratio tužilaštvu optužnicu protiv Marjanovića kojom se tereti za svirepo ubistvo supruge Jelene na nasipu u Borči 2. aprila 2016. godine.

Odluka Višeg suda doneta je u skladu sa rešenjem Apelacionog suda u Beogradu koji je 15 dana ranije ukinuo rešenje Višeg suda o potvrđivanju optužnice zbog bitnih povreda odredbi krivičnog postupka, kao i zbog nedostatka dovoljno jasnih dokaza koji optužnicu potkrepljuju.

Po stavu Apelacionog suda u optužnici nije naveden dovoljan i jasan skup činjenica – koje ukazuju da je “osnovana sumnja” da je Marjanović izvršio krivično delo na način kako mu se stavlja na teret – prerasla u fazu “opravdane sumnje”. Zbog toga je, tužilaštvo u dopuni istrage moralo da prikupi niz dokaza i otkloni pravne nedostatke optužnice, ako želi da se ona održi na snazi.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar