Ivan Kontić danas kod na saslušanju kod sudije

Ivan Kontić danas kod na saslušanju kod sudije

Shutterstock


Ivan Kontić, koji je juče izručen Srbiji iz Crne Gore, danas će biti saslušan pred sudijom za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu, rekla je za Tanjug portparol suda Jelena Ostojin.

Sudija će Kontića saslušati radi odluke o pritvoru koji mu je određen dok je bio u bekstvu, a trebalo bi da pojasni i zašto se krio.

Srbija je tražila izručenje Kontića zbog sumnje da je 24. avgusta premlaćivanjem Miljana Mandića pokušao da ga ubije.

Mandić je kao oštećeni ranije ispitan u tižilaštvu, a Kontić bi trebalo danas.

Kontić je uhapšen 11. oktobra u Podgorici nakon mesec dana skrivanja, nakon čega je Ministarstvo pravde Srbije uputilo molbu za njegovo izrucenje.

On se saglasio sa izručenjem.

Tužilaštvo u Novom Sadu tereti ga za krivično delo ubistvo u pokušaju.

Zajedno sa njim osumnjičeni su u ovom slučaju O. L. i L. V, koji se sumnjiče za krivična delo učestvovanje u tuči, odnosno pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Mesec dana su bili u pritvoru, a sredinom okrobra su pušteni da se brane sa slobode.

Sud, zakon

Novosadska policija je ranije saopštila da se Kontić sumnjiči da je 28-godišnjem mladiću zadao više udaraca u predelu glave i tela, usled čega je on izgubio svest, a nakon toga mu je polomio “obe podlaktice”.

Ovaj slučaj izazvao je veliku pažnju javnosti nakon što je 11. septembra na društvenim mrežama objavljen video snimak na kome se vidi prebijanje mladića.

Kontić je poreklom iz Nikšića, a u Srbiji je diplomirao na pravnom fakultetu i u advokatskoj kancelariji je radio kao pripravnik pre incidenta u kojem je prebio Mandića (28) u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar