“JADRAN”, KOKAIN, MAFIJA: Vodnik priznao da je bio deo kriminalne grupe

“JADRAN”, KOKAIN, MAFIJA: Vodnik priznao da je bio deo kriminalne grupe


Stariji vodnik Miloš Kulić, kojem je dodeljen status svedoka saradnika, priznao je da je bio deo kriminalne grupe na čijem su čelu bili Nikšićanin Dejan Rovčanin i srpski državljanin Vladimir Račić i da se s njima dogovorio da za svaki kilogram kokaina koji bude isporučen sa školskog broda “Jadran” u Istanbul i svaki kilogram heroina koji bude prokrijumčaren u povratku isplate po 800 evra.

Prema pisanju podgoričke Pobjede, grupa je planirala da u aprilu školskim brodom “Jadran” u Tursku prošvercuje 56 kilograma kokaina, koji je trebalo da bude “plaćen” istom ili većom količinom heroina, ali su te planove osujetili crnogorski istražitelji kada su pretresli brod i pronašli drogu, vrednost veće od pet miliona evra, prenosi Cdm.

Kulić je u istrazi ispričao detalje susreta sa Rovčaninom i Račićem i kako su dogovorili isporuku kokaina, kao i da je Radenović bio upozat sa detaljima i prihvatio da učestvuje u krijumčarenju droge i da deli novac.

Shutterstock

Shutterstock

Povezane vesti – OZBILJAN UDARAC: Kavčani ostali i bez kokaina i bez vođe

On je naveo da je krajem februara ili početkom marta 2019. godine slučajno u Nikšiću sreo Dejana Rovčanina, za kojeg je rekao da ga poznaje od ranije i pitao ga “da li ima neki posao da se odradi”, kazavši mu da brodom putuje za Pirej i Istanbul, na što mu je Rovčanin rekao da će mu se javiti za nekoliko dana.

Drugi susret je bio u Nikšiću ispred jednog lokala i tada je Rovčanin ponudio Kuliću da preveze kokain za Tursku i ponovno “okupljanje” zakazali su u Tivtu, a tada je precizirano i da iz Istanbula treba da se dopremi heroin.

Trećem sastanku u Tivtu prisustvovao je Račić kojeg je Kulić, prema vlastitim kazivanju, poznavao ranije jer su pre 10 godina radili kao obezbeđenje u jednom ugostiteljskom objektu i tada je dogovorena cenu transporta droga od 800 evra po kilogramu.

kavacki klan brod jadran

Povezane vesti – “Jadran” vodi do bosa podzemlja

Rovčanin i Račić imaju dosije i osuđivani su zbog šverca droge, a srpski državljanin Račić slovi za jednog od najbližih saradnika Darka Šarića, kojeg su srpske vlasti osudile na 15 godina zatvora zbog šverca kokaina.

U aprilu ove godine, crnogorska policija otkrila je 56 kilograma kokaina u školskom brodu “Jadran” koji je trebalo da putuje u Istanbul i tom prilikom uhapšene su tri osobe, dok se za dve još uvek traga.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar