JOŠ JEDNA AFERA MODNOG DIZAJNERA: Crnogorska kompanija podnela krivičnu prijavu protiv Darka Kostića zbog prevare

JOŠ JEDNA AFERA MODNOG DIZAJNERA: Crnogorska kompanija podnela krivičnu prijavu protiv Darka Kostića zbog prevare

Foto: YouTube screenshot


Darko Kostić, modni dizajner, koji je u pritvoru zbog sumnje da je polno uznemiravao dvojicu mladića, uskoro će ponovo biti saslušan i to zbog sumnje da je prevario jednu crnogorsku kompaniju.

Naime, crnogorsko Osnovno tužilaštvo u Podgorici putem međunarodne pravne pomoći Prvom osnovom tužilaštvu dostavilo je obimnu dokumentaciju koja dizajnera sumnjiči da je ojadio jednu firmu iz Crne Gore za 2.000 evra.

– Protiv Kostića je podneta krivična prijava zbog sumnje da je tokom septembra i oktobra prošle godine s kompanijom koja je organizator poznate manifestacije dogovorio učešće na 20. Fešn konekšenu. Dogovor je bio da prikaže svoju najnoviju modnu kolekciju. Organizatori su mu uplatili dogovoreni honorar, ali je on najpre odložio, a zatim i otkazao dolazak na modnu reviju, a novac koji mu je dat nije vratio – rekao je izvor “Kurira”.

Revija na kojoj se Kostić nije pojavio održana je 22. oktobra u Podgorici.

– Novac mu je uplaćen mesec dana ranije, a osim toga, na zahtev Kostića je prethodno organizovan njegov dolazak u Podgoricu. Organizator mu je tada platio čak i hotel i avionski prevoz.

Kompanija iz Crne Gore podnela je krivičnu prijavu protiv njega.

– Međutim, pošto poznati kreator, koji je uhapšen pre nekoliko dana, živi u Beogradu, Ministarstvu pravde Srbije dostavljena je celokupna dokumentacija i svi spisi državnog tužilaštva iz Podgorice kako bi se protiv njega pokrenuo i ovaj postupak.

Kostiću je u nedelju, Treći osnovni sud odredio pritvor do 30 dana kako ne bi uticao na svedoke koji će u istrazi protiv njega biti saslušani.

Dizajner se branio ćutanjem na optužbe za polno uznemiravanje dva mladića, maloletnog L. J. (15) i jednog dvadesetdvogodišnjaka.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar