KO JE UHAPŠENI ČABA DER: Zbog ovoga traži ga srpska, ali i pola evropskih policija

KO JE UHAPŠENI ČABA DER: Zbog ovoga traži ga srpska, ali i pola evropskih policija


MUP Srbije saopštio je jutros da je u petak uveče češka policija uhapsila Čabu Dera (39)  koji se sumnjiči da je 5. januara ove godine na Banovom brdu ubio tridesetsedmogodišnjeg muškarca, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

MUP je saopštio da je on uhapšen po međunarodnoj poternici, a Beograd će tražiti ekstradiciju kako bi bio procesuiran u Srbiji.

Uhapšenog Čabu Dera više država traži po međunarodnoj poternici, a raspisan je i evropski nalog za njegovo hapšenje. Za njim je raspisana poternica zbog sumnje da je direktni izvršilac ubistva Nebojše Miloševića na Banovom Brdu 5. januara.

Čaba Der (39) iz Čantavira, takođe je potekao iz zatvorske sredine. Čaba je iz zatvora izašao u februaru 2017, a iza rešetaka je bio od 2009. godine, kada je uhapšen, a zatim i osuđen za ubistvo Branislava Jelačića, člana kriminalne grupe „Firma”. Ubistvo je izvršio po nalogu Jelačićevog suparnika u poslu Vojislava Škrbića, koji je takođe bio osuđen. U zatvoru u Sremskoj Mitrovici, gde je služio kaznu, Čaba Der se priklonio klanu jednog od najjačih bosanskih kriminalaca Darka Eleza. Za Čabom postoji i poternica mađarske policije, koja ga sumnjiči za ubistvo biznismena Lasla V. u Budimpešti. I u tom slučaju se radilo o plaćenoj likvidaciji.

Ko je Čaba Der i sve o detalje o njemu možete pročitati u Ekspresovom tekstu:

 

NE PROPUSTITE:

ČABA DER UHAPŠEN U ČEŠKOJ: Srbija će tražiti izručenje serijskog likvidatora

ZATVOR-RUDNIK ZA POLICIJU, ALI I ZA MAFIJU

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar