KONAČNA ODLUKA NA MINISTRU: Viši sud odobrio izručenje Vukotića Crnoj gori

KONAČNA ODLUKA NA MINISTRU: Viši sud odobrio izručenje Vukotića Crnoj gori


Viši sud u Beogradu utvrdio je da su ispunjene pretpostavke za izručenje Jovana Vukotića (38) Crnoj Gori, koja ga sumnjiči zbog tri pokušaja ubistva u Kotoru 2016. i veruje da je visokorangirani pripadnik “škaljarskog klana”.

Na rešenje višeg suda, Vukotić ima pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana, saopšteno je danas iz Višeg suda u Beogradu. Nakon pravosnažnosti sudskog rešenja, konačnu odluku o izručenju donosi ministar pravde Srbije. Vukotić inače ima i sprsko i crnogorsko državljanstvo.

U saopštenju suda se precizira da je krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu, donelo rešenje kojim se utvrđuje da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje Vukotića pravosudnim organima Crne Gore radi vodenja krivicnog postupka pred Višim sudom u Podgorici zbog krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju i krivičnog dela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija po Krivičnom zakoniku Crne Gore.

Povezane vesti – MALA IM EVROPA: Srpski, crnogorski i hrvatski narko bosovi stigli i do Hongkonga

Inače, ovaj Kotoranin u Srbiji izdržava kaznu od 15 meseci zatvora zbog posedovanja falsifikovanog pasoša. On je u Beogradu u februaru ove godine pravosnažno osuđen na 15 meseci zatvora zbog korišćenja falsifikovanog makedonskog pasoša sa njegovom slikom, ali na ime Georgi Andonov, a ta kazna mu ističe u decembru i treba da je odsluži u Srbiji.

Crnogorske vlasti ga traže zbog tri pokušaja ubistva, a ranije je u Beogradu u pritvoru saslušan i povodom sumnji Crne Gore da je u toj zemlji utajio porez.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar