KRVAVO JUTRO U SARAJEVU: Kradljivci automobila pucali na policiju, jedan policajac ubijen, drugi u kritičnom stanju

KRVAVO JUTRO U SARAJEVU: Kradljivci automobila pucali na policiju, jedan policajac ubijen, drugi u kritičnom stanju


Jedan policajac je ubijen a drugi teško ranjen u Sarajevu rano jutros kada su pokušavali sprečiti krađu vozila u naselju Alipašino polje.

Policiji je pokušaj pljačke prijavljen u ranim jutarnjim satima, a kada je policijsko vozilo stiglo na mesto zločina kradljivci su zapucali na policajce.

 

Jedan policajac odmah je poginuo zadobivši smrtonosne povrede a drugi je teško ranjen i nakon toga prevezen u bolnicu gdje se lekari bore za njegov život. Predsednik Vlade Kantona Sarajevo Adem Zolj, ministar unutrašnjih poslova KS Vedran Mulabdić i šef sarajevske policije Mevludin Halilović obratili su se javnosti nakon napada. Na konferenciji za medije poručeno je da će policija “ako treba prevrnuti sve da dođe do počinitelja”.

“Preduzćemo sve da MUP KS može uspešno realizovsti ovu akciju u saradnji sa državnim i entitetskim agencijama. Već su pokrenute mnoge aktivnosti da bi se došlo do počinitelja ovog gnusnog zločina. Očekujem i solidarnost MUP-a RS”, rekao je Zolj.

pucnjava, sarajevo foto printscreeen youtube

“Ovo je gnjusan čin jer policajci nisu ni izašli iz auta, a ni upotrebili oružje. Dok je vozilo bilo u pokretu oni su počeli pucati na pripadnike policije. Naše entitetske granice omogućavaju kriminalcima da deluju i mi ćemo morati imati zajedničke aktivnosti i s MUP-om RS. Ovo je atak na državu. Naverojatnije ćemo na dan sahrane ili dženaze proglasiti dan žalosti na području KS”, kazao je Zolj.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar