KUM PREDRAGA DANILOVIĆA PRIZNAO KRIVICU: Fido osuđen na uslovnu kaznu od godinu i po dana, rok provere četiri godine

KUM PREDRAGA DANILOVIĆA PRIZNAO KRIVICU: Fido osuđen na uslovnu kaznu od godinu i po dana, rok provere četiri godine

Foto: Nemanja Jovanović


Viši sud u Beogradu osudio je danas na uslovnu kaznu zatvora od godinu i po dana Branka Filipovića zvanog Fido zbog napada na svog kuma, proslavljenog košarakaša Predraga Danilovića u maju 2013. godine u kafani “Kafanica” na Koššutnjaku.

Filipović je osuđen na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela koji je krajem aprila zaključio sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, a koji je danas potvrdio sud.

Filipoviću je prema sporazumu izrečena uslovna kazna zatvora od godinu i po dana sa rokom provere od četiri godine, precizirala je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Uslovna osuda znači da kazna neće biti izvršena ukoliko u roku od četiri godine ne izvrši novo krivično delo.

Prema sporazumu Filipović je priznao da je Daniloviću naneo teške telesne povrede u svojoj kafani “Kafanica” na Koššutnjaku 18. maja 2013. godine.

Filipović je od početka postupka negirao da je pokušao da ubije Danilovića za šta je prvobitno bio optužen i više puta pregovarao sa tužilaštvom o zaključenju sporazuma.

Prvom presudom, koja je ukinuta odlukom Apelacionog suda bio je osuđen na četiri i po godine zatvora, pa je suđenje ponovljeno i već je bilo u završnoj fazi kada je do nagodbe ipak došlo.

Danilović u ovom postupku ima status ošštećenog.

Filipović je od 18. maja do 2. juna 2013. godine, kada je uhapšen, bio u bekstvu, dok se Danilović u Kliničkom centru Srbije oporavio od napada.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar