LEČENI, NEIZLEČENI, SLOBODNI: Slobodu čeka 200 silovatelja

LEČENI, NEIZLEČENI, SLOBODNI: Slobodu čeka 200 silovatelja


Ninoslav Jovanović (46), poznatiji kao “Malčanski berberin”, kako “Ekspres” saznaje, smešten je u Specijalnu bolnicu u Beogradu gde će biti izvršeno psihijatrijsko veštačenje. Ukoliko bude ocenjen kao duševno bolesna osoba, Jovanović će biti ostavljen na lečenju, koje u većini slučajeva traje doživotno. Ukoliko se veštačenjem utvrdi da nema duševno oboljenje, Jovanović će biti osuđen na zatvorsku kaznu, koja u ovom slučaju, takođe može biti doživotna.

U svakom slučaju, monstrumu koji je deset dana u zatočeništvu držao otetu 12-godišnju devojčicu Moniku K., i zbog koga je 700 policajaca 17 dana bilo u danonoćnoj poteri, a cela javnost se molila i nadala da će devojčica biti pronađena živa, neće skoro na slobodu. Pre svega zahvaljujući nedavno usvojenom “Tijaninom zakonu” kojim se predviđa da ovakvim monstrimima, na čijoj se zločinačkoj meti nađu deci, preti doživotna robija.

Da li je zločin nad Monikom mogao da bude sprečen? Da li u Srbiji postoji i koliko još silovatelja koji u neko vreme mogu da se nađu na slobodi i ponove delo? Kako ih sprečiti i postoji li mehanizam, ili tek treba da ga pravimo da bismo sprečili a ne lečili posledice, čitajte u novom broju Ekspresa.

001

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar