LEPA PROTINA KĆI: U mreži makroa našla se i ćerka pravoslavnog sveštenika

LEPA PROTINA KĆI: U mreži makroa našla se i ćerka pravoslavnog sveštenika


Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal pozvalo je na saslušanje više od 20 devojaka, za koje je utvrđeno da su radile kao prostitutke za nedavno uhapšene beogradske makroe Darka T. (45) i Miroslava T. (45). Među devojkama koje su pružale seksualne usluge je i ćerka pravoslavnog sveštenika.

“Na saslušanje je pozvano više od 20 devojaka. Sve su pozvane u svojstvu svedoka, ali se do sada samo jedna odazvala na poziv. Ostale se očigledno kriju, zbog čega će protiv njih biti podneta naredba za privođenje”, kaže za “Ekspres” izvor upućen u istragu.
On navodi da su u poslednje dve nedelje istrage otkriveni novi detalji, od kojih i koliko su novca osumnjičeni zaradili u poslednjih deset meseci, koliko su bili pod tajnim merama policije.

“Obe grupe, i ona koju ju je predvodio Darko T. i ona koju je predvodio Miroslav T. zaradile su po 200.000 evra, zbog čega je protiv njih u ovom slučaju pokrenuta i finansijska istraga. Naravno, predmet te istrage biće i njihova prethodno stečena imovina, kuće, stanovi, automobili…”, kaže naš izvor.

On navodi i da je otkriveno da su devojke, koje su radile kao prostitutke, u posao ulazile po preporuci.

“Kroz posao je prodefilovalo mnogo devojaka. Većina je mislila da u poslu budu kraće vreme, zarade novac i vrate se normalnom životu. Međutim, kako je sada otkriveno, nijedna iz posla nije mogla da izađe tek tako. Darko T. je od svake devojke za odlazak tražio reket od 5.000 evra. Toliko su morale da mu plate da bi izašle iz prostitucije. Ali, ni tu nije bio kraj. I one koje su odlazile su se vrlo brzo vraćale, jer je Darko T. stopirao svaki njihov pokušaj da se zaposle na nekom drugom, normalnom radnom mestu. Prosto su bile uvučene u tu mrežu i nisu mogle da izađu, čak ni da to plate. Darko T. je na taj način devojke držao vezane za sebe i svoj posao, a funkcionisao je još jedan način “vezivanja”. Većinu devojaka Darko T. je navukao na korišćenje droga, uglavnom kokaina, i onda kad bi postale zavisnice nije im bilo mrdanja dalje”, navodi naš sagovornik.

lepa lci svestenika

Sa Darkom T., kao saradnici u njegovoj grupi uhapšeni su policajac Goran S. (45), Nemanja S. (35), Marko Ž. (61), Srđan G. (49), Petar Lj. (35), Radomir V. (39), Daniel K. (61), Zoran J. (44), Nemanja R. (38), Saša G. (46), kao i devojke koje su obavljale posao sekretarica Jelena M. (24), Dragana P. (45) i Staša M. (24).

Kao članovi druge grupe koju je predvodio Miroslav T., osim njega, uhapšeni su i Marko R. (32), Vladimir Đ. (44), Vukan P. (36), Sreten D. (33), Saša N. (38), i sekretarice Tatjana L. (36) i Tamara H. (33).

Obe grupe, kako je utvrđeno, u poslu su bile godinama, a funkcionisale su kao pravo preduzeće – od sekretarica, vozača, obezbeđenja, nižih menadžera, do dvojice šefova, odnosno organizatora celog posla.

Povezane vesti – Tragovi šabačkog makroa razotkrili prestoničku prostituciju

Mehanizam rada obuhvatao je objavljivanje oglasa u kojima su zamaskirano nudili seksualne usluge. U oglasima su bili napisani i brojevi telefona, na koje su se javljale sekretarice i ugovarale termin, lokaciju i cenu. Obe grupe imale su više stanova po Beogradu, ali i na lokacijama na Zlatiboru i u Banjaluci, a tarife su po satu bile od 100 do 550 evra.

Posle ugovaranja sastanka preko sekretarica, glavnu ulogu preuzimali su muški članovi grupa, vozači i obezbeđenje koji su dovozili prostitutke do iznajmljenih stanova i obezbeđivali ih dok je klijent unutra. Oni su i preuzimali novac koji su klijenti stavljali u koverte na kojima je bilo napisano “poklon”.

 

Više policajaca je bilo u obezbeđenju

Uloga uhapšenog policajca Gorana S. bila je, kako je saopštio MUP, da vrši provere vozila i osoba koje su koristili usluge devojaka angažovanih za prostituciju.

Inspektori koji rade na slučaju veruju da na vezi sa Darkom T. i Miroslavom T. nije bio samo jedan, uhapšeni policajac.

“Očekujemo da kako se klupko bude odmotavalo otkrijemo imena još nekih policajaca jer je očigledno da u celoj ovoj priči nije bio samo uhapšeni Goran S.”, kaže izvor “Ekspresa”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar