LIKVIDACIJA GOSPODINA SA DRINE: Rešena enigma zločina na Banovom Brdu

LIKVIDACIJA GOSPODINA SA DRINE: Rešena enigma zločina na Banovom Brdu

Foto: Marko Đoković


Preokret u istrazi ubistva Nebojše Markovića – iako se verovalo da je Nebojša Marković (37), čovek čijom je ubistvom 5. januara počela crna serija likvidacija u Beogradu, ove godine ubijen greškom ili umesto svog zeta Aleksandra Šarca, člana “Pink Pantera”, srpska policija je u istrazi došla do šokantnih rezultata. Marković se, kako je još ranije utvrđeno, našao na meti plaćenog ubice Čabe Dera (39), ali ne greškom, i ne kao opomena. Subotičanin Čaba Der nije omašio. Pucao je u metu za koju je i bio angažovan. Naime, Marković je, na šta ukazuju poslednji podaci policije, ubijen u ratu škaljarskog i kavačkog klana, i to zbog sumnje da je bliski prijatelj begunca Darka Gejslera, koji se sumnjiči da je 2014. godine ispred zatvora u Spužu ubio Andriju Mrdaka, Baranina i pripadnika klana tada već ubijenog Armina – Muše Osmanagića. Osmanagićev klan već je tada bio u velikom ratu sa zemunskim klanom Luke Bojovića, a kasnije i sa njegovim saradnicima – škaljarskom ekipom iz Kotora.

230850_zrtva_f

“Suprotna strana čak sumnja da je Marković bio saučesnik svog prijatelja Gejslera u ubistvu Mrdaka, što se i razmatra kao glavni motiv likvidacije 5. januara na Banovom brdu. U ime osvete. Po toj matematici, ubijeni Marković bio je saradnik Bojovićevog klana, što ne čudi s obzirom na to da je njegov zet, suprug njegove sestre sa kojima je zajedno živeo u istoj kući, član “Pink Panter” bande, koja je veoma bliska Bojoviću i njegovom ljudima. Takođe i saradnik Bojovićevih prijatelja iz škaljarske ekipe. To bi značilo da je Čabu Dera za Markovićevu likvidaciju angažovao neko od Bojovićevih neprijatelja, a njih je mnogo, što klan braće Šaranovića iz Budve, što kavačka ekipa, što naslednici Osmanagićevog klana u Baru, glavnom Bojovićevom uporištu u Crnoj Gori. Svi on su i na suprotnoj strani nišana “škaljaraca””, kaže za “Ekspres” izvor uključen u istragu ubistva Markovića.

ubistvo

Sudeći po Mrdaku, kao meti, Marković se najverovatnije našao pred nišanom naslednika Osmanagićevog klana iz Bara.

A odakle veze ubijenog Markovića sa Gejslerom?

Povezane vesti – MISTERIJA TAJNE SOBE: Ko se i zašto krio iza zidova u ambasadi u Tripoliju?

Marković je posle ubistva od svoje familije i prijatelja predstavljen kao porodični čovek koji, kako su tvrdili, ni mrava ne bi zgazio, čovek koji je ubijen dok je pored svog automobila raspakivao dečja kolica.

“Ubijen je greškom, to je sigurno. Ali to nije uteha, to samo otvara druga teška pitanja, koja su opet sporedna jer nemam više jedinog brata”, rekao je tada medijima Markovićev brat Slaviša, inače starešina Saborne crkve u Šapcu.

Shutterstock

Shutterstock

Ubistvo Markovića ostalo je zabeleženo na snimku video nadzora. U momentu dok je isped kuće raspakivao dečja kolica, pored njega je prošao beli automobil, koji se zaustavio nekoliko metara dalje. Iz automobila je izašao muškarac u beloj jakni i sa manjim rancem u rukama. Krenuo je ka Markoviću sve vreme držeći ruku u rancu. Zatim mu se osmehnuo i iz ranca izvadio pištolj. U narednoj sekundi su odjeknuli hici… Marković je mrtav pao, a ubica se vratio u automobil, u kome ga je čekao vozač i pobegao…

Iza ubijenog Markovića ostali su supruga, dvoje dece i porodica iz Uzovnice kod Ljubovije. Iz ovog kraja Marković je otišao pre petnaestak godina i došao za Beograd, gde je dugo bio uspešan menadžer u raznim beogradskim restoranima. Zvali su ga “gospodin sa Drine”.

Povezane vesti – Seoska ptica rugalica i 77 kilograma heroina

Ali sa Drine, Marković je imao i prijatelja – Darka Nedeljkovića.

Nedeljković je rođen u Pančevu, ali je živeo u Crnjči kod Ljubovije, gde su se on i Marković i sprijateljili. U međuvremenu, Nedeljković je promenio prezime u Gejsler, preselio se u Holandiju, gde je imao prijavljeno prebivalište i gde je i postao deo organizovanog kriminala. Narko-mafije. U kom klanu, policija nikad nije javno saopštila, ali nije teško ni proceniti… Onda je kao deo te grupacije poslat na zadatak. U 10.35 sati, 25. decembra, ispred zatvora u Spužu ubio je Andriju Mrdaka, prvog saradnika i telohranitelja Armina – Muše Osmanagića. Mrdak je sa snahom čekao u redu da u zatvoru poseti brata Nenada. Ubicu je do zatvora dovezao saučesnik na motoru, on je zatim prišao Mrdaku, rekao mu par rečenica, a zatim zapucao. U pucnjavi je ubio Mrdaka, ali i sebe ranio u nogu… Za njim i saučesnikom, posle bekstva motorom ostali su pištolj, kapa, nekoliko kapljica krvi. To je bilo dovoljno da se ubica identifikuje. Crnogorska policija je za identifikovanim Gejslerom raspisala međunarodnu poternicu, ali od dana kada je Mrdak ubijen niko mu nije ušao u trag. Zbog toga su se još 2016. godine pojavile sumnje da je Gejsler mrtav, da nije preživeo ranjavanje ispred Spuža i da ga je saučesnik ili neko od prijatelja tajno sahranio.

Shutterstock

Shutterstock

“Naslednici klana Osmanagić su bili odlučni da osvete Mrdakovo ubistvo. Oni su kao Gejslerovog saučesnika označili upravo Nebojšu Markovića i za tu likvidaciju su i angažovali plaćenog ubicu Čabu Dera – kaže izvor “Ekspresa”, navodeći da crnogorska policija još nije zvanično identifikovala Gejslerovog saučesnika u zločinu.

Za njih je on nepoznat. Sve što je crnogorska policija saopštila posle ubistva Mrdaka bilo je da je osumnjičeni Gejsler bio plaćen za ubistvo, a da je motiv sukob organizovanih krimnalnih grupa na inostranom narko-tržištu.

Čaba Der identifikovan je vrlo brzo posle ubistva Markovića i za njim je odmah raspisana poternica, po kojoj je dva meseca kasnije uhapšen u Češkoj.

U međuvremenu, otkrivena je i njegova kriminalna aktivnost u drugim zemljama.

Holandska policija sumnjiči ga je da je 30. jula prošle godine u Amsterdamu ubio Ivana Serdarušića (62), Holanđanina poreklom iz Hrvatske. Der je na Serdarušića pucao naočigled brojnih gostiju italijanskog restorana, a kamere su snimile njegov dolazak i odlazak sa mesta zločina. Nepuna dva meseca kasnije, Der je u Budimpešti ubio kontroverznog biznismena Lasla V. na parkingu, nateravši ga da klekne, a zatim je bacio njegovo telo u potok. Posle toga usledilo je ubistvo Markovića na Banovom brdu.

social-network-post-1920x10804-710x399

Ali to nije celokupan kriminalni rad nasmejanog ubice iz subotičkog Čantavira.

Španska policija takođe sumnja da je Der 2017. u Barseloni pucao i teško ranio vođu rakovičkog klana Nebojšu Stojkovića Stojketa. Stojković, blizak saradnik Luke Bojovića i njegovog glavnog saradnika u Baru Alana Kožara, preživeo je napad.

Samo tri nedelje posle atentata u Barseloni, Der i Marko Gojčević iz Bara bili su uhapšen u Sarajevu, gde je navodno trebalo da ubiju baš Alana Kožara, i to po nalogu nekadašnjeg saradnika Armina – Muše Osmanagića.

Povezane vesti – PRLJAVI POLICAJAC – Najveća misterija slučaja Olivere Krsmanić

Tada je već bilo jasno da Čaba Der radi za barski Osmanagićev klan i njihove glavne saradnike – kavačku ekipu.

Posle ubistva Markovića na Banovom brdu, najveći mafijaški rat na Balkanu, rat u kome su na jednoj strani Luka Bojović, škaljarska i barska ekipa Alena Kožara, a na drugoj kavački klan i Osmanagićeva ekipa iz Bara, pritom ne treba zaboraviti ni Bojovićeve neprijatelje iz klana Šaranovićevih naslednika, ove godine je potpuno utihnuo u Srbiji. Za razliku od prethodne dve godine, kada je Beograd bio epicentar ovog kokainskog sukoba i krvne osvete, ove godine u prestonici, odnosno u celoj Srbiji u ovom mafijaškom ratu, posle zločina na Banovom brdu nije ispaljen nijedan hitac. Nijedna žrtva.

Više čitajte u štampanom izdanju Ekspresa…

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar