LIKVIDACIJA U KOTORU: Ubijen otac vođa škaljarskog klana

LIKVIDACIJA U KOTORU: Ubijen otac vođa škaljarskog klana

Shutterstock


Kotoranin Veselin Vesko Vukotić (69), otac Igora i Jovana Vukotića, koji važe za vođe škaljarskog klana, ubijen je sinoć oko 20.45 časova u Dobroti.

Kako prenosi portal CdM na starijeg Vukotića je u kotorskom naselju Dobrota za sada nepoznata osoba ispalila više hitaca i pobegla.

“On je prebačen u Opštu bolnicu Kotor gde je i preminuo usled zadobijenih povreda”, naveli su u Upravi policije za CdM, dodajući da policija intenzivno radi na identifikaciji i pronalasku napadača.

Jovan Vukotić se nalazi u zatvoru u Beogradu gde je osuđen na 15 meseci zatvora zbog falsifikovanja isprava, dok je njegov brat Igor u bekstvu.

Uprava policije je početkom marta ove godine Višem državnom tužilaštvu Podgorici podnela dopunu krivične prijave Jovana Vukotića (38), zbog sumnje da je pokušao da ubije Tamaru Zvicer iz Kotora. Tamara Zvicer je supruga Radoja Zvicera, koji je, prema podacima bezbednosnih službi, jedan od vođa “kavačkog klana”.

Igor Vukotić se dovodi u vezu sa grupom Nikšićanina Ranka Radulovića koji je optužen za planiranje ubistava policijskih funkcionera, ali i pripadnika suprotstavljenog kavačkog klana.

Braća Jovan i Igor Vukotić, bili su meta više napada u Kotoru i Beogradu. U Dobroti, 2008. godine, kod šanka “Malibu”, na BMW Jovana Vukotića ispaljeno je nekoliko hitaca iz automatskog oružja. Na kuću njihovog oca Veska u avgustu 2013. godine bačena je kašikara.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar