MEĐU NJIMA I SRBIN: Uhapšeni napadači na vođu kavačkog klana

MEĐU NJIMA I SRBIN: Uhapšeni napadači na vođu kavačkog klana

FOTO TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC/ bs


Ukrajinski organi uhapsili su i identifikovali osobe umešane u pokušaj ubistva navodnog vođe kavačkog kriminalnog klana, Radoja Zvicera.

Kako prenose ukrajinski mediji u pitanju su državljani Crne Gore, Severne Makedonije i Srbije. Jedan od njih se nalazi na međunarodnoj potrenici zbog ubistva.

Povezane vesti – Kavači vs Škaljari

Kako su sinoć preneli mediji, dve nepoznate osobe pucale su na Zvicera, a do napada je došlo u blizini elitnog stambenog kompleksa u ukrajinskom glavnom gradu.

“Glavni razlozi pokušaja atentata bile su kriminalne aktivnosti žrtve, moguća preraspodela u kriminalnoj organizaciji, kao i između balkanskih kriminalnih klanova koji kontrolišu trgovinu drogom”, rekao je šef Nacionalne policije Ukrajine Igor Klimenko.

On je dodao da je policija nakon pokušaja ubustva krenula u intenzivnu potragu za napadačinama.

Povezane vesti – Ko je bosu okrenuo leđa?

Napadači su pokušali da pobegnu, ali su u jednom trenutku pokušali i da zapale automobil u kojem se nalaze. Policija je uspela da im uđe u trag putem nadzornih kamera.

“Policija je pratila ​​automobil kojim su se osumnjičeni kretali prema Odesi kako bi zemlju napustili van carinske kontrole preko granice između Ukrajine i Moldavije. Kako su napadači naoružani, u policijsku akciju bile uključene spcijalne snage. Ujutru su privedene četiri osobe koje su prethodno pokušavale da pobegnu, a pri hapšenju su pružale otpor”, rekao je Klimenko.

Povezane vesti – Kokainski rat, krvna i narko osveta

Trenutno su optuženi pritvoreni u skladu sa članom 208. Krivičnog postupka Ukrajine, i istraga je u toku.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar