MONSTRUOZNI SUPRUŽNICI: Mučili, pa ubili Srbina, za zločin okrivili srpsku mafiju

MONSTRUOZNI SUPRUŽNICI: Mučili, pa ubili Srbina, za zločin okrivili srpsku mafiju

Shutterstock


Ubistvo 25-godišnjeg Srbina, koje je izvršeno 2016. godine u Švajcarskoj, uskoro bi trebalo da dobije epilog. Za optužene, bračni par iz Berna i njihovog saučesnika kamiondžiju, kojima se osim za ubistvo Srbina sudi za još jedno ubistvo, tužilac u Švajcarskoj je zatražio doživotnu kaznu.

Telo ubijenog Srbina nađeno je spaljeno u šumi nadomak Berna u junu 2016. godina, a istraga ubistva tamošnju policiju dovela je na trag bračnom paru, državljanima Švajcarske, koji su ubrzo uhapšeni. A onda je otkriven još jedan zločin.

Ispostavilo se da su monstruozni supružnici, koji su imali transportno preduzeće koje je oglašavalo prodaju polovnih vozila, ubili Srbina samo da bi se domogli BMW i “mercedesa” koje je imao u svojoj vulkanizerskoj radionici.

Brejking mali 01

Druga žrtva švajcarskih supružnika bio je 36-godišnji vlasnik kamiona iz Bilaha. I on se našao na meti samo zbog svog kamiona, koji su supružnici tipovali za prodaju u Nemačkoj.

Prema optužnici, krajem aprila 2016. godine, glavnoosumnjičeni, koji je inače star 29 godina, oteo je i mučio 36-godišnjeg vlasnika kamiona iz Bilaha i 25-godišnjeg Srbina, sa kojim je do tada bio u poslovnoj saradnji. U zločinu su ga podržali supruga i njegov 36-godišnji kolega iz kantona Zoloturn, koji je takođe radio kao vozač kamiona.

Prema pisanju švajcarskih medija, optuženi i ubijeni Srbin bili su povezani i poslom prodaje narkotika, u kome je Srbin ostao dužan optuženom 40.000 švajcarskih franaka.

Kako bi naplatili dug, vozač kamiona iz Zoloturna je namamio Srbina u kuću 27. aprila 2016. godine, gde ga je vezao lisicama. Potom je glavnoosumnjičeni Švajcarac prebio bespomoćnog Srbina, slomio mu nos i vilicu, a preko usta mu zalepio traku. Srbin se na kraju ugušio u sopstvenoj krvi. Njegovo telo sahranio je u šumi, a u noći 3. juna počinio je i drugi zločin – ubistvo vozača kamiona.

Pročitajte još: Dečaci oteli i ubili dete

Na suđenju se glavnooptuženi branio da je bio talac srpske mafije i da je po njihovom nalogu izvršio ubistva.
Tu njegovu odbranu je na suđenju pobila njegova supruga, koja je izjavila da ne veruje da je njen suprug imao bilo kakav kontakt sa srpskom mafijom, a kamoli da je postupao po njihovom naređenju.

U završnim rečima suđenja ove nedelje tužilac je za sve troje optuženih tražio doživotnu kaznu, navodeći da je glavnooptuženi počinio oba zločina, ali i da su njegovi saučesnici, supruga i kamiondžija, dali veliki doprinos.

S druge strane, advokat optuženog je predložio da njegov klijent dobije maksimalno 12 godina zatvora.

“Sve troje optuženih su imali interes kao motiv. Njihovo delovanje je bilo podmuklo i izuzetno surovo. Glavni optuženi je žrtvama zalepio trake preko usta, tako da su se obojica ugušili polako i bolno, potpuno svesni. Prema izveštaju lekara, nijedno od optuženih nema mentalni poremećaj, tako da su potpuno krivi – rekao je tužilac navodeći da postoji opasnost da glavnooptuženi ponovi delo.

Branilac glavnooptuženog izjavio je u završnim rečima da je njegov klijent bezopasan, miran čovek, koji ni na koji način nije sklon upotrebi sile.

“U proleće 2016. on se našao u “fazi nasilja”. U slučaju ubistva Srbina, on je delovao protiv svoje volje, odnosno po nalogu srpske mafije. U slučaju ubistva vlasnika kamiona, moj klijent je bio pod velikim emotivnim stresom jer se našao u dugovima, a firma mu je bankrotirala”, rekao je advokat glavnooptuženog.

Porodice traže odštetu
Pravni zastupnik majke ubijenog vlasnika kamiona tražio je za svog klijenta odštetu od 40.000 franaka. Roditelji i brat ubijenog Srbina su preko svog advokata zatražili odštetu od 250.000 i 16.000 švajcarskih franaka.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar