NAJTRAŽENIJI ITALIJANSKI BEGUNAC PAO U ŠPANIJI: Igor Srbin uhapšen posle puškaranja sa španskom Civilnom gardom

NAJTRAŽENIJI ITALIJANSKI BEGUNAC PAO U ŠPANIJI: Igor Srbin uhapšen posle puškaranja sa španskom Civilnom gardom

Foto: Printscreen TG com 24


Igor Srbin, kako su Fehera prozvali italijanski mediji, tražen je zbog ubistva Davida Fabrija (52), vlasnika bara u Bolonji, kog je usmrtio tokom pljačke 1. aprila, kao i čuvara šume Valerija Verija kog je ubio sedam dana kasnije, kada je policijska potera za njim već počela

Odbegli državljanin Srbije Igor Vaclavić poznat kao “Igor Srbin”, za kojim Italija traga zbog dvostrukog ubistva, uhapšen je u Španiji. Vaclavić, poznat i kao Igor Rus ili Norbert Feher, uhapšen je nakon pucnjave u kojoj su ubijene tri osobe, među njima i dvojica pripadnika španske Civilne garde.

Španski list “El Pais” navodi da on ima najmanje tri identiteta – srpski, hrvatski i italijanski, od kojih su poslednja dva lažna.

“Igor Srbin“, kako su Fehera prozvali italijanski mediji, tražen je zbog ubistva Davida Fabrija (52), vlasnika bara u Bolonji, kog je usmrtio tokom pljačke 1. aprila, kao i čuvara šume Valerija Verija kog je ubio sedam dana kasnije, kada je policijska potera za njim već počela.

Najbliži ubijenog barmena Davida Fabrija ponudili su novčanu nagradu kao pomoć italijanskim organima reda, koji su Srbinom tragali mesecima.

Udovica ubijenog Fabrija je uz pomoć prijatelja i članova porodice još krajem jula raspisala „konkurs“ za informacije koje bi mogle da dovedu do hapšenja ozloglašenog ubice.

Kako je medijima objasnio njen advokat, radi se o praksi koja je priznata italijanskim zakonom iz 1940. godine, a počiva na „obećanju“ da će suma od 50.000 (odnosno 25.000 evra u slučaju da Feher bude pronađen mrtav) biti isplaćena donosiocu ključne informacije za njegovo pronalaženje. Nagrada važi za informacije donete od 22. jula do 22. oktobra, a nakon tog datuma će odlučiti da li će nagrada i dalje važiti.

Tokom potrage za Feherom mediji sa Apeninskog poluostrva došli su i u Suboticu, gde begunac ima porodicu.

Njegova porodica je, međutim, bila istrajna u odbrani zločinca, tvrdeći da najtraženiji begunac u Italiji nije kriv za zločine koji mu se pripisuju.

Lociran je kroz saradnju više policijskih službi u Italiji, Srbiji, Austriji, Francuskoj i Španiji.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar