NESTAO NOVINAR IZ BELE CRKVE: Prazan auto i pokidan sat

NESTAO NOVINAR IZ BELE CRKVE: Prazan auto i pokidan sat

Foto: Marko Đoković


Novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve nestao noćas. Pronađen automobil, otvorenih vrata i upaljenih svetala, koji on koristi , a u vlasništvu je njegovog oca.

Očevici su ispričali agencijI Beta da je pored vozila pronađen Cvetkovićev ručni sat sa pokidanom narukvicom.

MUP je jutros saopštio da je policijskoj stanici Bela Crkva noćas prijavljeno da se u Beogradskoj ulici u Beloj Crkvi nalazi parkirano putničko vozilo marke “polo” na kome su otvorena vozačeva vrata i upaljena svetla.

“Policijski službenici su odmah izašli na lice mesta, nakon čega ja utvrđeno da je reč o vozilu koje koristi novinar Stefan Cvetkovića, a koje je vlasništvo njegovog oca. O ovom događaju odmah je obavešteno nadležno tužilaštvo, a policija je istog trenutka raspisala potragu sa Stefanom Cvetkoviće i za njim se intenzivno traga”, stoji u saopštenju MUP-a.

Agencija Beta je pokušala da stupi u kontakt sa Cvetkovićem, ali su mu svi poznati mobilni telefoni bili isključeni.

Cvetković je u žižu javnosti proteklih godina došao nekoliko puta, kada je u više navrata izjavio da mu je prećeno. Kako su preneli mediji 2013. je izjavio da su njega i njegovog sina presreli nepoznati muškarci, koji su vitlali oružjem i zapretili mu da će se njegovom sinu nešto dogoditi ukoiliko ne zaćuti. Prema njegovim tadašnjim rečima, on pretpostavlja da je pretnja stigla zbog toga što je istraživao slučaj nezakonite nabavke lekova.

Pretnje su se ponovile i 2015. kada je Cvetković pisao o zloupotrebama u Fondu za kapitalne investicije Vojvodine.

2017. se sukobio sa lokalnim čelnicima SNS koji su ga tužili za iznošenje laži i nesitina, pa ga je po toj tužbi sud i osudio. Međutim, mesec dana kasnije, drugi sud je tu presudu pomištio, a Cvetković je rekao da će, ako se tvrdnje SNS dokažu, tužiti sam sebe.

Poslednji put u javnosti se pominjao kada je 19. maja ove godine ispričao medijima da je bio šest sati zadržan na administrativnom prelazu Jarinje i naveo da je nakon toga od kosovske policije dobio dokument kojim se potvrđuje da je po nalogu specijalnog tužioca koji vodi istragu o ubistvu kosovskog političara Olivera Ivanovića, zadržan u policijskoj stanici u blizini prelaza zbog ispitivanja.

Cvetković je tada ispričao da je na Kosovo išao novinarskim poslom, jer, kako je rekao, radi na istraživanju ubistva Olivera Ivanovića. “Nisu imali drugi način da dodju do mene, pošto su primetili da sam došao u kontakt sa nekim ljudima koji su im interesantni za istragu”, rekao je Cvetković Beti nakon što je pušten.

On je u februaru mesecu u Beogradu održao konferenciju za novinare pod nazivom “Koliko košta likvidacija na severu Kosova”, kada je pokazao i fotografije osoba koje su navodno bile umešane u likvidaciju Olivera Ivanovića i izneo tvrdnje da je taj atentat plaćen 40.000 evra.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar