NIŠTA OD SLOBODE: Pravosnažno odbijena molba Vukotića za uslovni otpust

NIŠTA OD SLOBODE: Pravosnažno odbijena molba Vukotića za uslovni otpust


Viši sud u Beogradu pravosnažno je odbio molbu za uslovni otpust Jovana Vukotića sa izdržavanja kazne od 15 meseci zatvoza u Srbiji na koju je osuđen zbog korišćenja lažnog pasoša. Crna Gora inače traži izručenje Vukotića iz Srbije jer veruje da kao visoko pozicionirani pripadnik “škaljarskog klana” učestvovao u tri pokušaja ubistva u Kotoru, ali odluka o molbi za izručenje još nije doneta.

Ovom odlukom veće Drugostepenog krivičnog odeljenja Višeg suda je odbilo kao neosnovanu žalbu Vukotićevog branioca protiv rešenja Drugog osnovnog suda u Beogradu od 13. avgusta ove godine kojim je odbijena kao neosnovana molba za puštanje na uslovni otpust, precizira se u saopštenju Višeg suda.

Povezane vesti – UHAPŠEN SA 60 LIRA U KUPAĆIM GAĆAMA: A đe se kupa vođa “škaljaraca”?!

Žalba je odbijena kao neosnovana, jer kako ukazuje Viši sud, prvostepeni sud u ovoj pravnoj stvari potpuno i pravilno utvrdio sve činjenice koje su od značaja za donošenje odluke o uslovnom otpustu. Vukotić inače ima i sprsko i crnogorsko državljanstvo. On je nedavno saslušan je u Srbiji u povodom zamolnice crnogorskog ministarsrtva pravde, u vezi sa pokušajima ubistava Vojina Stupara i Miloša Radonjića u Kotoru 2016, kao i Tamare Zvicer.

Inače, Ministarstvo pravde Srbije je primilo zahtev Crne Gore za izručenje ovog kotoranina, koji u Srbiji izdržava kaznu od 15 meseci zatvora zbog posedovanja falsifikovanja pasoša. Zahtev za izručenje prosleđen je Višem sudu u Beogradu koji treba da odluči o ispunjenosti uslova za izručenje Crnoj Gori, a konačnu odluku o izručenju u svakom slučaju donosi ministar pravde.

Jovica Vukotic 3

Povezane vesti – NAJVEĆI MAFIJAŠKI RAT NA BALKANU: 35 žrtava kavačko-škaljarskog obračuna

Vukotić je u Beogradu u februaru ove godine pravosnažno osuđen na 15 meseci zatvora zbog korišćenja falsifikovanog makedonskog pasoša sa njegovom slikom, ali na ime Georgi Andonov, a ta kazna mu ističe u decembru i treba da je odsluži u Srbiji. U pritvoru u Beogradu je od septembra 2018. godine, a pritvor mu se uračunava u kaznu zatvora, što znači da će na slobodu izaći u decembru ove godine.

On je 10. septembra 2018. bio uhapšen u turskom letovalištu Antalija sa falsifikovanim makedonskim pasošem na ime Georgije Andonov i već sutradan je deportovan u Srbiju.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar