NOVI OBRAČUN NARKO KLANOVA

NOVI OBRAČUN NARKO KLANOVA


Smrt Vladimira Vidakovića u Kolumbiji povezana sa zaplenom tone kokaina u Rumuniji vrednog više od 300 miliona evra. Ubijen je jer je pogrešio ili su Kolumbijski narko baroni poslali poruku srpskim kriminalcima
Vladimir Vidaković iz Pančeva koji je pre dva dana preminuo u Medeljinu bio je povezan sa transportom više od tone čistog kokaina koji je zaplenjen u Rumuniji, saznaje Ekspres. Zasada nije poznato da li je zaplena vredna 300 miliona dolara prouzrokovala novu spiralu nasilja koja će po magnitudi biti veća od one kada je 2014. godine u Valensiji nestalo 200 kilograma kokaina i koja je pocepala dotada jednistven crnogorski klan na dva dela, Škaljarski i Kavački. Taj rat dosada je odneo više desetina života i u tom slučaju smrt Vidakovića u Kolumbiji samo je početak.
Druga opcija je da su dobavljači robe za ovaj transport istu isporučili bez plaćanja, a da je Vidaković ostao u Kolumbiji kao neki vid garancije ako nešto krene po zlu. U tom slučaju, nakon negativnog razvoja događaja, garancija je aktivirana, ali to je takođe samo početak namirenja štete, koja će se sigurno naplatiti u dve valute. Novcu i krvi.
Vladimir Vidaković je odranije poznat policiji i nakon pogibije brata Miloša Vidakovića u Budvi, koji je 2013. godine nastradao u obračunu porodica Šaranović i Bojović, preuzeo je n jegove poslove i dalje ih razgranao u saradnji sa kriminalnom grupom okupljenom oko Filipa Koraća. Upravo se Korać i njegov saradnik Alen Kožar, u srpskim medijima označavaju kao organizatori transporta tovara koji zaplenjen u Rumuniji.
Kokain je trebalo da bude transportovan jednim delom rečnim brodovima do Nemačke, a drugim delom kamionima takođe do Zapadne Evrope, zaplenjen je nakon što su stanovnici sela Sveti Đorđe u Rumuniji primetili objekte koji plutaju u pojasevima za spasavanje. Meštani su pomislili da se radi o utopljenicima i obavestili su policiju koja je na licu mesta zatekla olupinu čamca i ukupno 1.040 kilograma kokaina čistoće 90 odsto, čija ulična vrednost, na tržištu Evrope prevazilazi 300 miliona evra.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar