Od danas pojačana kontrola saobraćaja, telefona, pojaseva

Od danas pojačana kontrola saobraćaja, telefona, pojaseva


Pripadnici MUP će od danas do kraja letnje turističke sezone sprovoditi mere pojačane kontrole nepropisnog korišćenja telefona i drugih uređaja za komunikaciju od strane vozača.

“Ako vozači nepropisno koriste telefone, odnosno druge uređaje za komunikaciju, Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima propisana je novčana kazna u fiksnom iznosu od 10.000 dinara”, saopštio je MUP.

FOTO TANJUG/ OKSANA TOSKIC/

FOTO TANJUG/ OKSANA TOSKIC/

Prilikom sankcionisanja vozača koji učine prekršaj nepropisnog korišćenja telefona, odnosno drugih uređaja za komunikaciju, saobraćajna policija će dosledno preduzimati i mere prema svim osobama koje za vreme vožnje u motornim vozilima ne budu koristile sigurnosne pojaseve na način koji je predvideo proizvođač vozila, kako na prednjim, tako i na zadnjim sedištima, kao i prema svim vozačima koji decu budu prevozili na nepropisan način.

Prema istraživanjima Agencije za bezbednost saobraćaja, oko 5,7 odsto vozača u Srbiji nepropisno koristi telefon za vreme vožnje. Istovremeno, prisutan je trend povećanja broja ovog prekršaja, s obzirom da je za prvih šest meseci ove godine sankcionisano gotovo 25.000 vozača, što je za 13 odsto više u odnosu na prvu polovinu prethodne godine.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar