ODGOVOR PODNEO JEDAN OD PET ADVOKATA: Čekaju se odgovori ostalih Marjanovićevih advokata

ODGOVOR PODNEO JEDAN OD PET ADVOKATA: Čekaju se odgovori ostalih Marjanovićevih advokata

Foto/Marko Đokovic


Višem sudu u Beogradu stigao samo jedan odgovor na optužnicu protiv Zorana Marjanovića koja ga tereti za ubistvo supruge Jelene u Borči 2. aprila 2016.

Odgovor je za sada podneo jedan od pet Marjanović advokata, kojima i dalje teče zakonski rok za podnošenje odgovora, potvrđeno je Tanjugu u sudu. Mediji su preneli da je advokat tražio da se postupak protiv Marjanovića obustavi, tvrdeći da nema dokaza da je Marjanović počinio to krivično delo.

Pravo da podnese odgovor ima i Marjanović lično.

Nakon isteka roka za odgovore, krivično vanpretresno sudsko veće će ih razmatrati i odlučiti da li su ispunjeni uslovi za potvrđivanje optužnice. Taj sud je u martu vratio tužilaštvu prvu optužnicu i naložio mu dopunu istrage. Nova dopunjena optužnica protiv Marjanovića podneta je sudu 26. juna, a njom se Marjanović tereti za isto krivično delo – teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Marjanović se od prošlog četvrtka brani sa slobode, pošto mu je Aplelaiconi sud ukinuo pritvor u kojem je bio 10 meseci.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već gotovo dve godine. Njen suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po dana od ubistva. On je i pre toga bio privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.
Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom telelvizijskom realiti programu i generalno je svojim istupima skretao pažnju “žute štampe”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar