OPLJAČKAO 110 STANOVA ŠIROM DRŽAVE: Makedonci odahnuli, uhapšen serijski provalnik

OPLJAČKAO 110 STANOVA ŠIROM DRŽAVE: Makedonci odahnuli, uhapšen serijski provalnik

Foto: Printscreen youtube


Policija u Strumici uhapsila je jednog 37-godišnjaka osumnjičenog da je opljačkao više od 100 stanova i pokušao da ubije prijateljicu, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije.

Portparol MUP Toni Angelovski je novinarima u Skoplju izjavio da je I.S. (37) iz Kavadaraca od maja do septembra u više makedonskih gradova počinio 127 krivičnih dela, od kojih 110 teških kradja, 15 teških kradja u pokušaju, jednu razbojnički kradju i jednu kradju.

U stanove je upadao na isti način: lomljenjem cilindra brava ulaznih vrata, i najčešće krao novac i zlatni nakit, ali i druge predmete.

Prilikom hapšenja juče pre podne u Strumici, nadjen je alat čak i za provaljivanje blindiranih vrata.

Taj Kavadarčanin koji živi u Prilepu, kaže policija, krao je u Strumici, Radovišu, Štipu, Kočanima, Kumanovu, Bitolju, Kavadarcima, Ohridu, Kičevu i Skoplju.

U kući gde živi u Prilepu nađen je veliki broj ukradenih stvari, a ukradeno zlato je prodavao zlatarskim radnjama u Ohridu i Prilepu, rekao je portparol MUP.

Protiv tog Kavadarčanina policija je podnela krivičnu prijavu i zbog sumnje da je počinio krivično delo ubistvo u pokušaju je je I.S. početkom juna pokušao da nožem ubije svoju prijateljicu kada mu je rekla da je trudna.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar