OPSADNO U BANJALUCI: Ubijen vođa kriminalnog klana

OPSADNO U BANJALUCI: Ubijen vođa kriminalnog klana


Svi putevi na izlazu iz Banjaluke su blokirani, a veiki broj pripadnika policije je na terenu zbog ubistva vođe jednog kriminalnog klana Slaviše Ćuluma, što je stvorilo velike kolone automobila.

Prema prvim informacijama banjalučkih medija, Ćulum je ubijen u klasičnoj “sačekuši” pred očima njegove majke.

Banjalučanin Slaviša Ćulum ubijen je u svom automobilu, u blizini porodične kuće u Dragočaju kod Banjaluke, potvrdila je načelnica Odeljenja za odnose s javnošću MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović, javlja Klix.ba.

Kako portal navodi, Ćulum je vođa kriminalne grupe iz Banjaluke, a nedavno je izašao iz zatvora. Naime, Ćulum je 2011. godine osuđen na sedam i po godina zatvora zbog pokušaja ubistva Jovana Jošila u obračunu 2010. godine.

Reč je o osobi koja je od ranije poznata policijskim i pravosudnim organima po vatrenim obračunima, tučama i razbojništvima.

U vatrenom obračunu 2010. godine ubijen je njegov mlađi brat Nedeljko. Ćulum je zbog pokušaja ubistva Jovana Jošila osuđen na sedam godina zatvora, iz koga je nedavno izašao.

Ćulum je, prema banjalučkim medijima, navodno pretio ””da će pobiti sve one koji su krivi za smrt njegovog brata Nedeljka””.

Ubijeni je bio jedan od 14 osumnjičenih u akciji “Trezor” koje je MUP Republike Srpske sumnjičio za osam pljački teških čak dva miliona konvertibilnih maraka (milion evra) i druga krivična dela.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar