ORUŽJE NA VEŠTAČENJU ON U PRITVORU MESEC DANA: Završeno saslušanje lažnog policajca sa Ibarske magistrale

ORUŽJE NA VEŠTAČENJU ON U PRITVORU MESEC DANA: Završeno saslušanje lažnog policajca sa Ibarske magistrale

Foto: MUP Srbije


Drugi osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Danilu Tešiću (38) iz Beograda osumnjičenom da se predstavljao kao policajac na Ibarskoj magistrali.

Lažni policajac je prethodno saslušan u tužilaštvu koje je predložilo da mu se odredi pritvor.

Tereti se za krivično delo lažno predstavljanje, dok se ne izveštači oružje koje je policija pronašla u njegovom stanu, rekla je za Tanjug portparol tužilaštva Milica Ljubičić.

Tešić se tereti da je, upravljajući vozilom “audi Q7” sa svetlosnom signalizacijom plavo-crvene boje, takozvanim blinkerima, na auto-putu, Ibarskoj magistrali i drugim magistralnim putevima zaustavljao učesnike u saobraćaju.

Od njih je, predstavljajući se kao policajac, uzimao novac za navodno izvršene prekršaje.

Pretresom stana osumnjičenog, policija je pronašla 11 pištolja, devet pušaka, pet legitimacija koje podsećaju na policijske, 15 noževa, četiri optička nišana, dva elektrošokera i tri dvogleda.

Oružje je odmah upućeno na veštačenje kako bi se utvrdilo da li je reč o vatrenom oružju, ili vazdušnim i gasnim puškama i pištoljima.

Mediji pišu da je Tešić bivši snajperista, koji je 1999. godine bio učesnik borbi na srpskoj granici sa Albanijom i svedok sukoba od Suve Reke do Junika.

NE PROPUSTITE:

SAOBRAĆAJNA POLICIJA UPOZORAVA: Građani na ovo obratite pažnju da ne bi bili žrtve prevaranata koji se lažno predstavljaju kao policajci

DA LI GA PREPOZNAJETE, AKO DA ZOVITE POLICIJU: Beograđanin dolijao, glumio policajca na Ibarskoj magistrali i naplaćivao vozačima kazne

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar