Oslobođeni svi optuženi u slučaju “Zemljotres”

Oslobođeni svi optuženi u slučaju “Zemljotres”


Bivši gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović i još 15 optuženih za malverzacije tokom izgradnje kuća posle zemljotresa 2010. godine, oslobođeno je optužbi.
Prema presudi Višeg suda u Kraljevu, investitor odnosno Grad Kraljevo dužan je da optuženom izvođačima radova plati oko 19 miliona dinara. Prema nalazu veštaka utvrđeno je da su naknadni radovi iznosili 49 miliona dinara, a manjkovi oko 30 miliona dinara. Otuda i razlika od 19 miliona dinara kao višak izvedenih radova koje će grad morati da plati izvođačima radova.
Posle istrage koja je trajala godinama suđenje je započelo krajem 2016. godine a optužnica je bila napisana na 250 strana.
Ljubiša Simović je nakon oslobađanja optuženih rekao da je bio optimista i da nije imao nijedan razlog da to ne bude, osim ako bi politika umešala svoje prste.
– Verovao sam da ima pravde u pravosuđu. Radili smo u vanrednoj situaciji i tada važe zakoni za vanredne situacije kako bi smo to malo bolje razmotrili moglo bi posebno da se prodiskutuje. Ponosan sam na sve izvođače i podizvođače jer smo uspeli da za manje od godinu dana oko 2.000 ljudi vratimo u svoje kuće. I to je nešto što je retko ko uspeo, ne samo u Srbiji, već i šire – rekao je Simović.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar