OSUĐEN DEJAN PUZIGAĆA: 12 godina zatvora zbog učešća u ubistvu Brisa Tatona

OSUĐEN DEJAN PUZIGAĆA: 12 godina zatvora zbog učešća u ubistvu Brisa Tatona


Viši sud u Beogradu osudio je danas Dejana Puzigaću na 12 godina zatvora zbog učešća u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona 2009. godine u Beogradu.

Sud je tom presudom smanjio za dve godine prethodnu presudu Apelacionog suda.

Puzigaća je šest godina bio u bekstvu, zbog čega je u odsustvu osudjen na 32. godine zatvora, da bi potom Apelacioni sud tu presudu smanjio na 14 godina zatvora.

Ponavljanje sudjenja odobreno je nakon njegovog hapšenja u Grčkoj 2016. godine i izručenja Srbiji.

Tokom skrivanja se zamonašio u ruskom manastiru na Tajlandu i uzeo monaško ime Sava i na suđenjima se pojavljivao u monaškoj mantiji. Na iznošenju završenih reči, Puzigaća je negirao krivicu navodeći da nikada nikome nije učinio ništa nažao, a kamoli poželeo smrt ili počinio ubistvo.

Bris Taton (28) je prebijen 17. septembra 2009. na Obilićevom vencu, u centru Beograda, uoči utakmice Partizana i francuskog Tuluza. Njega je pretukla grupa navijača, a preminuo je 12 dana kasnije od zadobijenih povreda. Osim Puzigaće i Đordja Prelića, koji je nedavno pravosnažno osuđen na 10 godina zatvora, svi ostali optuženi za umešanost u Tatonovo ubistvo pušteni su iz zatvora na uslovni otpust ili su izdržali zatvorske kazne.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar