OSUĐENE UBICE BRATA LUKE BOJOVIĆA: Delibašiću 30 godina robije

OSUĐENE UBICE BRATA LUKE BOJOVIĆA: Delibašiću 30 godina robije


Miloš Delibašić proglašen je krivim većinom glasova porote za organizovanje kriminalne grupe, a Ratko Koljenšić i Saša Cvetanović za ubistvo Nikole Bojovića, dok su Miloš Vojinović, Slaviša Novaković i Bojan Maletić proglašeni krivim za ubistvo Miloša Vidakovića u Budvi.

Ovo je druga prvostepena presuda, pošto je prvu presudu kojom je Delibašić bio oslobođen svih optužbi za razliku od ostalih optuženih, ukinuo Apelacioni sud u decembru prošle godine i naložio da se suđenje ponovi.

Vojinović je osuđen na 17 godina, Delibašić na 30 godina, koliko je dobio i Koljenšić. Na 35 godina osuđeni su Novaković i Cvetanović.

Koljenšić je nedostupan pravosudnim organima Srbije i živi u Crnoj Gori, koja ne želi da ga izruči Srbiji, dok je Slaviša Novaković u bekstvu.

Maletić je dobio najmanju kaznu – osuđen je na jednu godinu zatvora.

Čitajući presudu, sudija je rekao da su Koljenšić i Cvetanović za ubistvo Bojovića dobili po 30.000 evra od Slobodana Šaranovića.

Da podsetimo, u prvostepenom postupku Miloš Delibašić bio je oslobođen optužbi, ali je ta presuda ukinuta i postupak vraćen na početak.

 Miloš Delibašić osuđen je za stvaranje kriminalne grupe koja je optužena za ubistvo rođenog brata Luke Bojovića, Nikole, u centru Beograda u aprilu 2013. godine, kao i likvidaciju Miloša Vidakovića u julu iste godine u Budvi.

Protiv Slobodana Šaranovića, optuženog da je sa Delibašićem organizovao ovu grupu, postupak je obustavljen nakon što je on ubijen u februaru 2017. godine u Budvi.

Šaranović je zajedno s Delibašićem, kako sumnja tužilaštvo, iz osvete naložio ubistvo Nikole Bojovića, jer je smatrao da je po nalogu Luke Bojovića ubijen njegov brat Branislav Šaranović 2009. godine u Beogradu.

 Luka Bojović je u španskom zatvoru od februara 2012. godine, gde izdržava kaznu od 18 godina zatvora.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar