OSUMNJIČEN ZA ZLOUPOTREBU POLOŽAJA: Uhapšen direktor subotičkog FK Spartak

OSUMNJIČEN ZA ZLOUPOTREBU POLOŽAJA: Uhapšen direktor subotičkog FK Spartak


Policija je u saradnji sa Posebnim odeljenjem Višeg javnog tužilaštva za suzbijanje korupcije u Kraljevu, uhapsila tri osobe, medju kojima i odgovorno lice fudbalskog kluba “Spartak” iz Subotice, koji su osumnjičeni za pranje novca i zloupotrebu službenog položaja, saopštio je danas MUP.

Uhapšeni su D.Đ. (52), koji je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja i V.Z. (33) i D.V. (28) koji su osumnjičeni za pranje novca.D.Đ. je osumnjičen da je kao odgovorno lice fudbalskog kluba “Spartak” iz Subotice, u periodu od 2016. do 2018. godine sačinio lažne ugovore o ekskluzivnom posredovanju u prodaji igrača ovog kluba, kao i ugovore o isplati ugovorene kazne, a u nameri da sebi i drugim fizičkim licima pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 9.517.000 dinara.

V.Z. i D.V. su osumnjičeni da su osnovali privredna društva i otvorili tekuće račune, na koje su izvršili prenos novčanih sredstava, sa znanjem da potiču od krivičnog dela, a u nameri da prikriju i lažno prikažu nezakonito poreklo novca.

“Deo novca uplaćen je i na bankovni račun sedamdesetosmogodišnje žene iz Arilja, protiv koje je podneta krivična prijava u edovnom postupku zbog sumnje da je izvršila krivično delo pranje novca”, stoji u saopštenju.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar