AFERA “MALA MATURA”: Osumnjičeni za krađu testova se brani ćutanjem

AFERA “MALA MATURA”: Osumnjičeni za krađu testova se brani ćutanjem

Foto: Shutterstock


Osumnjičeni za krađu testova Igor Stamenković danas se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branio ćutanjem.

On je iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, precizirao je za Tanjug nkegov branilac Dimitrije Ilić. Očekuje se odluka tužilaštva da li će predložiti sudu da Stanenkoviću odredi pritvor.

Stamenković se tereti da je izvršio krivično delo povreda tajnosti podataka u sticaju da krivičnim delo oduzimanje tuđe stvari.

Povezane vesti – Šarčević: Nema razloga za poništavanjem mature

Policija je ranije saopštila da se on sumnjiči da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike.

Nakon toga je, kako se sumnja, otišao u toalet gde je test uslikao telefonom, a potom je taj primerak bacio u ve-ce šolju i uništio ga. Policija je navela da je osumnjičeni to uradio kako bi test odneo sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu i mu pomogao da lakše položi završni ispit.

Povezane vesti – Osmaci protestuju zbog male mature

Takođe, kako dodaje policija, sumnja se da je uz pomoć sina, rešeni test iz matematike došao do njegovih drugara i njihovih roditelja, nakon čega su oni, uz pomoć aplikacije “vajber”, delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar