PACIJENT DAVIO I TUKAO DOKTORKU U NOVOM SADU: Iznervirao se jer nije mogao da podgine metadon u apoteci

PACIJENT DAVIO I TUKAO DOKTORKU U NOVOM SADU: Iznervirao se jer nije mogao da podgine metadon u apoteci


Pacijent Odseka za bolesti zavisnosti u ambulanti Doma zdravlja u Novom Sadu napao je psihijatra Milenu Golubski jer nije mogao da na osnovu elektronskog recepta preuzme metadon u apoteci.

Napad na Milenu Golubski dogodio se u ponedeljak, 4. marta, u poslepodnevnim časovima, kada je pacijent R.K., koji je, kako se navodi, od ranije poznat policiji, fizički nasrnuo na doktorku koja je pala i zadobila lakše povrede.

Iz novosadskog Doma zdravlja su naveli da se incident dogodio zbog “navodnog nezadovoljstva pacijenta jer nije mogao da realizuje preuzimanje metadona uz pomoć izdatog elektronskog recepta u apoteci”.

“Iako je doktorka Golubski svim pacijentima objasnila trenutnu situaciju i zamolila ih za strpljenje, što su gotovo svi prihvatili, R.K. je fizički napao našu doktorku hvatajući je za vrat i udarajući je u grudi. Nakon brze intervencije policije nasilnik je udaljen i prema informacijama koje posedujemo, javni tužilac je ovo delo okarakterisao kao napad na službeno lice”, navodi se u saopštenju.

Iz Doma zdravlja su upozorili da se njihovi zaposleni konstantno suočavaju sa rizicima i ozbiljnim pretnjama.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar