PALA SEDMOČLANA KRIMINALNA GRUPA: Rentirali vozila u Italiji, a prodavali u Srbiji

PALA SEDMOČLANA KRIMINALNA GRUPA: Rentirali vozila u Italiji, a prodavali u Srbiji


Na teritoriji Novog Sada, Šapca, Ljubovije i Mladenovca uhapšeno sedam osoba osumnjičenih da su kao članovi međunarodne organizovane kriminalne grupe izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i utaja, saopštio je MUP.

Uhapšeni su: M. R. (1960) i I. R.(1980) iz Mladenovca, Ž. M. (1949), M. J.(1960) i S. S. (1953) iz Titela, R. R. (1972) iz Ljubovije i Z. N.(1967) iz Novog Sada, dok su organizator i još jedan pripadnik ove grupe krivično procesuirani na teritoriji Italije.

Sumnja se da su Ž. M., M. J., S. S., R. R., Z. N., član kriminalne grupe iz Italije i još dva lica za kojima policija intenzivno traga, na teritoriji Italije na svoja imena, bez namere vraćanja, rentirali vozila koja su dovozili u Srbiju, navodi se u saopštenju MUP-a.

M. R. i I. R. su ta vozila otkupljivali, a zatim ih prodavali ili ih u radionici i garaži u sklopu porodične kuće u Mladenovcu rastavljali u delove.

Prilikom pretresa porodične kuće, garaže i radionice osumnjičenih M. R. i I. R. policija je pronašla 12 vozila, 68 motora i veći broj auto-delova.

Takođe, pretresom kuće Ž. M. u Titelu pronađen je pištolj marke “bereta” pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar